Jos palaria

Cum îți dai seama dacă e Viroză sau Gripă? JOS PĂLĂRIA pentru Spitalul Județean de Urgență Cluj!

În condițiile în care numărul deceselor cauzate de gripă este în creștere și a ajuns la 47 de persoane, în așteptarea anunțului privind declararea epidemiei de gripă de către ministrul Sănătății, Sorina Pintea, starea de panică din rândul populației este cât se poate de explicabilă. 

Pentru a evita confuzia pacienților care se prezintă cu simptome de gripă, presupuse sau reale, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a pus la dispoziția publicului un panou pe care sunt menționate toate simptomele specifice gripei și virozei, tocmai pentru a efectua în acest mod un triaj corect, dar mai ales pentru a-și liniști pacienții și a-i lămuri asupra stării lor proprii de sănătate. Dacă sunt sau nu infectați cu virusul gripal, dacă simptomele pe care le resimt sunt cauzate de viroză sau de gripă.

Este o măsură cât se poate de binevenită și corectă, într-un moment în care România așteaptă să afle dacă epidemia de gripă va fi declarată sau ba.

Iată de ce, Ziar de Cluj acordă astăzi rubrica Jos Pălăria Spitalului de Urgență din Cluj-Napoca, pentru o măsură de bun-simț și care poate avea efecte benefice asupra pacienților care doresc să se lămurească în privința stării lor de sănătate: dacă simptomele sunt specifice gripei sau unei viroze.

JOS PĂLĂRIA pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *