Anchete

Cum isi bat joc functionarii din Primarie de Hotararile de Consiliu Local

Putin le pasa functionarilor din Primaria Cluj-Napoca de implementarea Hotatarilor adoptate de Consiliul Local. Un raport care priveste primele sase luni ale anului trecut arata ca unele directii ale institutiei nici macar nu catadicsesc sa raspunda daca s-au achitat de obligatia de a implementa hotararile care le-au fost incredintate.

Cea mai “harnica” directie a Primariei din aceasta perspectiva este Directia Economica. Departamentul condus de Olimpia Moigradan a reusit ca din 97 de hotarari cu implementarea carora era responsabil sa implementeze mai putin de jumatate – 23 se afla in derulare, iar in cazul a 39 directia nu raspunde.

Printre hotararile pe care a ales sa le ignore Directia Economica se afla modernizarea drumului Faget, alocarea a peste 8 milioane de lei ONG-urilor sau protocolul cu IPJ pentru sistemul de supraveghere video al orasului.

Si Directia Tehnica, dirijata de Virgil Porutiu, a ales sa nu raspunda daca a implementat sau nu 24 de hotarari dintr-un total de 35. Nici Stefania Ferencz, sefa Directiei de Comunicare nu a tratat hotararile de consiliu cu maxima seriozitate: in mai mult de jumatate din cazuri a ales sa nu raspunda. De asemenea, Directia de Urbanism, condusa de Elena Ciuban, are toate proiectele din primele 6 luni ale anului 2015 “in derulare”.

Delasarea executivului Primariei a fost sesizata de consilierul local PSD Claudia Anastase la ultima sedinta de CL. Cu toate ca este un lucru extrem de grav, nu s-a dat prea mare importanta problemei, dar totusi s-a decis amanarea informarii pana la completarea raportului.

“Eu raman stupefiata de modul in care este tratata munca noastra, a consilierilor locali şi, implicit, cetatenii municipiului. Daca acesta
este modul in care ne raportam la hotararile de consiliu local, nu ma mira ca ne uraşte comunitatea, ne uraşte o tara intreaga; eu nu voi fi de acord cu o asemenea informare şi chiar am sa va rog, domnule primar, sa cereti executivului sa refaca aceasta informare, cu tratarea corespunzatoare a subiectelor”, a spus Anastase in plenul CL.

“Directia economica, la cea mai mare parte dintre proiecte, nu raspunde; cum poate o directie a primariei sa nu raspunda cu privire la modul in care a implementat proiectele pentru care noi dam socoteala publicului, pentru care suntem chemati de instantele de judecata, in diverse locuri, pentru care, pana la urma, stam, zi şi noapte, sa muncim, sa le intelegem, sa le descifram; deci Directia economica, in cea mai mare masura, isi permite sa nu raspunda la modul in care au fost implementate proiectele. Directia economica, va rog sa-mi spuneti dupa ce mai venim noi aici; ori exista lipsa de interes fata de munca noastra ori dispret ori lipsa de respect pentru tot ceea ce facem, fiecare, in activitatea dintre noi; modul in care este prezentata aceasta informare pe mine ma determina sa va rog inca o data, domnule primar, executivul este in subordinea dumneavoastra, va rog sa le transmiteti oamenilor din executiv ca acest mod de lucru nu poate fi tratat in maniera asta”, a continuat Anastase.

In cele din urma s-a decis retrimiterea informarii catre executiv pentru a fi completat si discutat in sedinta viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *