In vizor

Cum intampina Craciunul orasele din jurul Clujului: Zalau, Alba Iulia, Baia Mare si Sibiu

Cu aproape o luna inainte de sarbatoarea Craciunului, orasele din Transilvania au imbracat hainele de sarbatoare. Ziar de Cluj va prezinta o selectie de imagini cu orasele din jurul Clujului, dupa ce iluminatul public de sarbatori a fost pornit.

Cum arata Alba Iulia  de sarbatori

Alba Iulia a “imbracat” straie de sarbatoare inca de acum doua saptamani. Cu toate acestea, instalatiile luminoase  au fost pornite doar la 1 decembrie si vor functiona timp de aproximativ o luna si jumatate.

Orasul si Cetatea sunt luminate cu ajutorul instalatiilor montate de societatea care asigura serviciul de administrare a iluminatului public. Anul trecut, pentru iluminatul festiv, Primaria municipiului a platit aproximativ 100.000 de euro.


Si Cetatea Alba Carolina a fost decorata cu mii de luminite.

Baia Mare uimeste si in 2014

Milioane de leduri au acoperit strazile din Baia Mare si peste 300 de mii de leduri au fost montate pe bradul de Craciun. Unul dintre cele mai asteptate momente de baimareni, aprinderea iluminatului ornamental si a ledurilor de pe bradul de Craciun, a avut loc pe data de 1 decembrie. Primaria a cheltuit in jur de un milion de lei cu decoratiunile de sarbatori.

Sibiul ramane cel mai frumos impodobit oras din Transilvania

Peste 4.000 de metri de instalatii luminoase si aproape 1.000 de figurine impodobesc in acest an fosta capitala culturala europeana. Aici, primaria orasului a platit pentru ornamente aproximativ 750.000 de lei.

Cea mai spectaculoasa este Piata Mare din centrul Sibiului unde, la fel ca anul trecut, o plasa uriasa de lumini “imbraca” Targul de Craciun.

Zalaul, simplu de sarbatori

O surpriza placuta este Zalaul, care, desi are aceleasi ornamente de anul trecut, impresioneaza prin simplitate.

Iluminatul public de sarbatori din Cluj-Napoca a costat doua milioane de lei si e, predominant, albastru.

sursa foto: povestidecalatorie.ro, instagram.com/katairobi, facebook.com, http://mirel-matyas.blogspot.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *