Editorial

Cum era cu schimbarea, tineret mândria țării?

Înainte de alegerile prezidențiale de ieri s-a vorbit intens despre schimbarea pe care o doresc românii, iar multă lume chiar a crezut că se va schimba ceva. Oare de ce?

Alegerile din primul tur au luat sfârșit, iar schimbarea a avut loc, dar e tot aceeași: tot cu Iohannis și Dăncilă am rămas ca și până acum.

Diaspora care spunea că nu mai dorește conducători care să îi facă să renunțe la țara lor, a votat masiv pentru Iohannis cu un procent de peste 50%. Care schimbare?

Tineretul, care pe Facebook face și drege, a demonstrat încă o dată că nu are inițiativă și așteaptă ca viața să le fie dictată de cei mai în vârstă. Numărul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, care s-a prezentat la urne, este sensibil egal cu numărul pensionarilor care s-au deplasat la secțiile de vot pentru a-și vota candidatul preferat. Care schimbare?

Cei care țipați pe Facebook că 23% dintre români sunt proști, oare cum îi catalogați pe cei aproape 53% dintre români care nici măcar nu s-au chinuit să-și exercite votul? Care schimbare?

Noi nu avem cum să ne schimbăm pentru că așa suntem ca nație, niște nepăsători care își doresc ca alții să vină să ne rezolve problemele, de aceea am fost mereu supuși de-a lungul timpului Imperiului Roman, Turcilor, Ungurilor, Polonilor, Rușilor sau Uniunii Europene.

Deci, despre ce schimbare vorbim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *