Editorial

Cum e să fii politician sărac în România? Nasol, dar se remediază

Foarte nasol, vă spun eu. Intri în politică de curg zdrențele pe tine și te trezești bogat de neam de neamul tău de desculți nu au visat. Bogat și cu șapte guri cu care înghiți și nenumărate pe care te caci, să ai ce înghiți mai apoi când e să începi să vorbești despre bunăstarea, propășirea și neprecupețirea efortului tău în vederea atingerii acestor deziderate pentru poporul care te-a votat.

Vorba lui Buzatu: ”Nu mă întrebați cum am obținut primul portbagaj”…

Era o vreme în care luai calea politicii mari ”îmbrăcat” într-un ”Cielo” din care curgea rugina și se destrăma până la Bucureștie, pentru a putea reveni într-un an, doi, călare pe ”Bentley”. Nici dracu nu te întreba nimic. PNA nu se inventase, controlul averilor era constituțional prezumat pe o avere licită, judecătorii se vindeau pe o oală ”Zepter”.

Se ”privatiza” România în draci prin cupoane și metoda MEBO, de-o luau în freză oamenii muncii de la orașe și sate, dându-le pe mână șmecherașilor averea nimănui, adică a statului, recte ”poporului”.

Vama era unt în calea TIR-urilor cu motorină și alte mărfuri de contrabandă, treceau ”decontingentatele” ca prin brânză cu voie de la servicii și marionetele lor, politicienii.

Se puneau la pământ păduri, se distila alcool neaccizat din orice pufoaică, se sorbeau râurile în microhidrocentrale, se rânea pământul și se tranzacționau fictiv resursele naturale ale Patriei, nu exista metodă de jaf să nu fie aplicată.

Și tot mai era loc de câte un Caritas, o devalizare de Bancorex, un SAFI, un FMOA șamd.

Acesta este patul pe care a germinat Cătălin Cherecheș primarul Băii Mari. Și ca el, avem cu toba: primari, președinți de Consilii județene, consilieri locali, județeni, deputați, senatori, guvernanți și suita lor de politruci și servitori de partid și de stat, cu toții încăpușați în Bugetul Patriei, sugând și nemai săturându-se.

Cătălin Cherecheș este doar un produs politic care a confiscat în interes personal (la fel ca mulți alți confrați de-ai săi) un municipiu din România: Baia Mare.

Zero realizări economice, deși e absolvent cu studii economice și beneficiar (ca mulți alți confrați) de un ”dottorat” extrem de dubios.

Deputat independent în Parlamentul României în legislatura 2008-2012, a ajuns primar al municipiului Baia Mare în data de 8 mai 2011 cu susținerea Uniunii Sărăcie Lucie. Și de atunci nimic nu l-a mai dat jos. Nu e puțin lucru să fii ales primar direct din pușcărie, nu?

Și cum să nu te ia puterea de cap și să nu te facă să crezi că ești Alesul împotriva căruia conspiră toți răii și famenii, când vezi adulația mulțimii, freamărul lingăilor care te fac să levitezi de la limbile lor în simnadicosu-ți dos, când însuși Părintele Episcop Iustin, episcopul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, îți dedică o limbă-n dos de ziua ta?

„Așa este CĂTĂLIN CHERECHEȘ în mod natural, firesc și simplu, pentru că s-a născut într-o familie nobilă și pentru că are o mamă nobila, cu o misiune la fel de nobilă, aceea de a vindeca și alina suferința oamenilor”.

Asta scria în 2021 ditamai Episcopul despre ”nobilul” prins în flagrant, în 2016, cu o mită de 30.000 de lei. Ce-i drept, suma e la fel de ”nobilă” ca scăpătatul județ Maramureș, aflat sub episcopiatului episcopului, sau nobil a fost primarul că a pretin și primit doar 30.000 de lei – nu știu.

În fine, primarul din Satu Mare, Cătălin Cherecheș, este sărac. El declară un singur câștig de 2.700 de euro din salariul de primar. În schimb, a împrumutat o persoană fizică cu suma de 500.000 de euro. Din noblețe.

El mai are o datorie de 100.000 de lei și niciun ban în cont. Practic, e imposibil de spus de unde a avut bani Cherecheș să împrumute persoane fizice.

Cherecheș s-a despărțit de prima soție în 2022, iar la partaj au împărțit o casă de locuit, o casă de vacanță și două terenuri. El are un Porsche din 2008 și nu are unde locui. Dar s-a recăsătorit cu frumoasa vieții sale, Tabita.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de pușcărie în primă instanță pentru corupție.

Noua soacră a primarului a fost prinsă în flagrant în timp ce îi dădea mită 50.000 de euro unei alte femei, mama unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, din completul care ar urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție al lui Cherecheș.

E visul orcui are de rezolvat ceva judiciar să-i plătească șpaga soacra.

Dar, din nou, este imposibil de spus de unde avea soacra 50.000 de euro, respectiv 100.000 de euro (șpaga finală), din moment ce tocmai ce era executată silit.

CITEȘTE:

Casa socrilor primarului Cătălin Cherecheș a fost scoasă la licitație de un executor în octombrie 2023. De unde au avut 50.000 de euro?

Cum este imposibil să nu te întrebi cam de unde le-o fi venit în cap unor ”brutari-cofetari” să ia calea penală a șpăguirii pentru un individ pe care mai mult ca sigur nu au avut timp să-l cunoască, având în vedere timpul scurs între nuntă și flagrant?

Dar, cum am o memorie de elefant (încă), mi-am amintit cam ce scria prietenul și colegul meu Liviu Alexa (premonitiv), chiar în preajma flagrantului (chiar e dubios cum de presa de chitanțier nu a remarcat aceste stranii coincidențe, dar o fi de la praful de factură, mirosul de chitanță, nu știu):

”Dacă nevasta lui Cătălin Cherecheș e varaă de-a 3-a cu judecătoarea de la Cluj, atunci mă-sa nevestei primarului și cu mă-sa judecătoarei sunt verișoare de grad 2. Aaaa, aici e o problemă? De aia s-a căsătorit cu ea Cherecheș? 2. Nu știm ce a făcut judecătoarea. Popcoooorn!”.

Acum știm ce a făcut judecătoarea: denunț la DNA pentru tentativă de mituire și influențarea Justiției. Bravo!

Și știm și de ce s-a ”căsătorit” Cherecheș. Am citit-o printre rânduri în declarația halucinantă dată la televizor în seara flagrantului: el e mic, nu știe nimic, o victimă a mașinațiunilor soacrei, și dacă constată că a fost mințit de nevasă, divorțează și ”în secunda doi va fi cel mai râvnit burlac”.

Cine, ce să-i râvnească din burlăcia care aproape cert se va petrece niște ani pe la pârnaie? Porchele din 2008, cei 500.000 de euro dați, dubios, împrumut, noblețea de la Părintele Episvop Iustin, buhăiala?

Exit mobile version