Conducerea Consiliului Județean Cluj dorește schimbarea tuturor membrilor Consiliului de Administrație al Aeroportului Cluj-Napoca. Această decizie ar putea fi pe fondul unui conflict mai vechi între Alin Tișe, președintele CJ Cluj și David Ciceo, directorul aeroportului. În ședința de CJ de joi a fost amânat proiectul de hotărâre, dar, cel mai probabil se va reveni asupra lui.
David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca este de părere că decizia CJ este nejustificată.
„Am încheiat anul 2018 cu rezultate excepționale, aproximativ 4 milioane euro profit, avem în continuare un plan coerent de dezvoltat. Suntem convinși că vom dezvolta numărul de destinații, vom dezvolta aeroportul, astfel încât noi considerăm și ne-am exprimat în scris punctul de vedere, nu existau motive pentru demiterea CA. Sub conducerea celor 4 membri din CA, în ultimii 2 ani a fost o creștere de aproape 50% a traficului, am avut în fiecare an profit de peste 4 mil. euro. Cel mai vechi membru al CA, domnul director Ioan Pop, care este și director la Finanțe, este membru în CA din anul 2004 când aveam 70.000 de pasageri. Inclusiv sub coordonarea domnului director Ioan Pop , aeroportul a cunoscut o creștere de la 70.000 de pasageri la aproape 3 milioane și de la un aeropot mic la un aeroport european cu profit important. Din aceste motive, pentru toți cei patru membri, noi am considerat că nu sunt motive întemeiate și, de asemenea, am făcut precizări pe baza Legii 111 din 2016 care aprobă Ordonanța de Urgență cu guvernanța corporativă, nu erau îndeplinite condițiile legale pentru acest punct”, a declarat David Ciceo.
Cât despre scandalurile permanente dintre cele două instituții, șeful aeroportului nu le vede cu ochi buni.
„Toate scandalurile din ultimul an au un impact negativ pentru că principala noastră preocupare este siguranța și securitatea. Există cerințe, regulamente, norme europene prin care angajații aeroportului , dar nu numai cei ai aeroportului, ai ROMATSA, în perimetru sunt peste 2.500 de angajați, nu trebuie să aibă constrângeri astfel încât să nu fie puse în pericol viețile omenești”, a mai spus Ciceo.
Citește și: