Politica

Cum au votat cartierele Clujului. Macovei a umilit PSD in Zorilor, iar Kelemen e in top 3 in Iris

Scris de 5,489

Dupa Sibiu, candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a obtinut cel mai bun scor la Cluj. Pe locul doi se situeaza propunerea PSD, Victor Ponta. Unele cartiere, sau sectii de votare ies insa din tipare. Ziar de Cluj va arata cum au votat cartierele Clujului, pe cine au simpatizat studentii, cine e preferat in cele mai mari cartiere si cine a fost favoritul in zona centrala dar si la periferie.

CENTRU

Klaus Iohannis10.058 voturi

Victor Ponta3.640 voturi

Monica Macovei3.131 voturi

Elena Udrea908 voturi

Kelemen Hunor – 1.767 voturi

Gheorghe Funar  231 voturi

In sectia 1, la Colegiul Economic Iulian Pop de pe strada Memorandumului, Monica Macovei a luat 97 de voturi din cele 360 valabile. Jumatate dintre ele, adica 180 i-au revenit lui Klaus Iohannis, in timp ce prezidentiabilul PSD, Victor Ponta a primit doar 19 voturi. Clujeanul Gheorghe Funar nu a primit niciun vot, in timp ce candidatul UDMR a primit cu un vot mai putin decat Elena Udrea de la PMP. Si in sectia de votare 4, la Colegiul de Telecomunicatii, dupa cele peste 500 de voturi obtinute de Iohannis, dintr-un total de peste 1.200, pe locul doi s-a situat Monica Macovei cu 186 de voturi, doua mai multe fata de Ponta. Macovei l-a “batut” pe Ponta si in sectia 27, in sectia 65 cu doua voturi diferenta, sectile 91 si 138 cu patru voturi. La egalitate sunt in sectia 64, ambii cu 205 voturi dintr-un total de aproape 1.300 de voturi valabile.

Udrea l-a “luat” pe Kelemen in sectia 27, cu 13 voturi diferenta, in sectia 63, cu noua voturi.

MANASTUR

Klaus Iohannis18.031 voturi

Victor Ponta8.492 voturi

Monica Macovei4.675 voturi

Elena Udrea2.108 voturi

Kelemen Hunor2.486 voturi

Gheorghe Funar  – 807 voturi

Chiar daca in majoritatea sectiilor din cartierul Manastur ordinea Klaus Iohannis – Victor Ponta – Monica Macovei nu se schimba, exista si cateva exceptii. In sectia 32, Macovei a luat cu un vot mai mult fata de Ponta, situandu-se pe locul II, dupa candidatul ACL, Klaus Iohannis. La sectia 42 diferenta intre cei doi e si mai mare, Macovei luand cu 16 voturi mai mult decat premierul. Macovei l-a mai intrecut pe candidatul PSD si in sectiile 62 – cu patru voturi, 66 – cu 84 de voturi.

Udrea reuseste sa il detroneze pe Kelemen de pe locul IV, in cateva sectii. De exemplu in sectia 11, la Scoala Iuliu Hatieganu, Kelemen a luat abia 20 de voturi, in timp ce reprezentanta partidului in blugi a primit increderea a 50 de votanti. La fel a stat situatia si in sectia 17, unde ungurul a fost batut de blonda sprijinita de primarul Emil Boc cu o diferenta de 11 voturi. Si in sectia 18 Udrea a convins mai multi clujeni, intrecandu-l pe Kelemen Hunor cu patru voturi, in sectia 19 cu doua voturi, sectia 20 cu 5 voturi – – semn ca in zona Liceului Sportiv Elena Udrea a fost considerata “buna pentru Romania”.

Mai buna decat UDMR-istul a fost si la Liceul Eugen Pora, unde a luat 7 voturi in sectia 21, 23 de voturi la sectia 22, 13 voturi in sectia 23 in plus fata de Kelemen Hunor.

GRIGORESCU

Klaus Iohannis5.638 voturi

Victor Ponta2.613 voturi

Monica Macovei1.636 voturi

Elena Udrea575 voturi

Kelemen Hunor1.155 voturi

Gheorghe Funar  – 111 voturi

Si in cartierul Grigorescu au fost sectii de votare unde rezultatele candidatului PSD au fost mai slabe decat ale independentului Monica Macovei. 30 de voturi ii despart in sectia de votare numarul 60.

Totodata, candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a castigat simpatia mai multor alegatori, suflandu-i in ceafa candidatului de pe locul 3. Mai mult, in sectia 43, Kelemen se situeaza pe locul 3, cu 100 de voturi, patru mai multe decat Monica Macovei. Aceeasi situatie o intalnim si in sectia 45, cu o diferenta de sapte voturi.

ZORILOR

Klaus Iohannis7.734 voturi

Victor Ponta1.930 voturi

Monica Macovei2.270 voturi

Elena Udrea650 voturi

Kelemen Hunor708 voturi

Gheorghe Funar  – 135 voturi

Candidatul independent, Monica Macovei, l-a umilit pe reprezentantul PSD, Victor Ponta in cartierul Zorilor. Diferenta de voturi dintre cei doi este de 340, Macovei situandu-se pe locul doi, dupa Klaus Iohannis. In acest cartier au fost arondati sa voteze majoritatea studentilor din oras. Doar in sectile 52 si 54 a luat Victor Ponta mai multe voturi decat Macovei, diferenta fiind de patru stampile, respectiv 8 . La egalitate, cu 220 de voturi fiecare, sunt in sectia 53. Cea mai flagranta diferenta intre premier si Macovei s-a inregistrat in sectia 59, situat la Liceul de Informatica, unde Ponta a fost votat de 120 de clujeni, iar Macovei a strans 285 de voturi.

In cele mai multe cazuri Elena Udrea le-a fost mai simpatica locuitorilor din Zorilor fata de Kelemen Hunor, iar clujeanul Gheorghe Funar nu a reusit nici in acest cartier sa obtina mai mult de 5-20 de voturi pe o sectie.

MARASTI

Klaus Iohannis13.989 voturi

Victor Ponta5.346 voturi

Monica Macovei –3.474 voturi

Elena Udrea – 1.784 voturi

Kelemen Hunor – 1.873 voturi

Gheorghe Funar  – 395 voturi

In Marasti, unul dintre cele mai mari cartiere ale orasului, clasamentul Iohannis – Ponta – Macovei ramane valabil in toate sectiile de votare. Pe locul patru se situeaza UDMR-istul Kelemen Hunor, foarte aproape de el fiind Elena Udrea, cu o diferenta de nici 100 de voturi pe cartier.

In multe sectii diferenta intre Ponta si Macovei este de doar cateva voturi, in favoarea candidatului PSD. Interesanta este ascensiunea lui Udrea – in sectia 137 este pe locul trei, depasind-o pe Macovei cu 13 voturi.

GHEORGHENI

Klaus Iohannis10.685 voturi

Victor Ponta4.335 voturi

Monica Macovei3.134 voturi

Elena Udrea1.025 voturi

Kelemen Hunor1.938 voturi

Gheorghe Funar  – 258 voturi

Macovei a avut succes si in cartierul Gheorgheni, si chiar daca per total nu l-a detronat pe Ponta de pe locul doi, nu putine au fost sectiile de votare din acest cartier al Clujului in care Monica Macovei a avut rezultate mai bune decat Ponta.

In sectia 90 diferenta a fost de 54 de voturi in favoarea lui Macovei, in sectia 92 – 42 de voturi, sectia 93 si 94 – 14 voturi, sectia 114 – 16 voturi, sectia 115 – 35 de voturi.

In sectia 100, Kelemen a luat 114 voturi, si s-a propulsat pe locul III, Macovei avand in aceasta sectie doar 72 de voturi. Cu un vot mai mult decat ea are si in sectia 102.

IRIS

Klaus Iohannis3.681 voturi

Victor Ponta1.387 voturi

Monica Macovei621 voturi

Elena Udrea553 voturi

Kelemen Hunor909 voturi

Gheorghe Funar  – 117 voturi

Rezultatul surpriza din cartierul Iris este cel al lui Kelemen Hunor, care se situeaza pe locul III, cu aproape 600 de voturi diferenta fata de Ponta de pe locul II si 288 de voturi diferenta fata de Macovei de pe locul IV.

DAMBUL ROTUND

Klaus Iohannis2.010

Victor Ponta899 voturi

Monica Macovei352 voturi

Elena Udrea312 voturi

Kelemen Hunor452 voturi

Gheorghe Funar  – 48 voturi

Interesant in rezultatele pe cartierul Dambul Rotund este faptul ca cele doua femei candidate se situeaza relativ aproape una de cealalta in ceea ce priveste numarul de voturi. De asemenea, ca in cartierul Iris, locul 3 este ocupat de Kelemen Hunor.

SOMESENI

Klaus Iohannis1.578 voturi

Victor Ponta640 voturi

Monica Macovei229 voturi

Elena Udrea227 voturi

Kelemen Hunor196 voturi

Gheorghe Funar  – 59 voturi

Si in Someseni cele doua doamne, candidate la fotoliul de presedinte, au starnit simpatii similare, avand un scor foarte apropiat, cu o diferenta de doar doua voturi pentru Monica Macovei.

*Nota: S-au luat in considerare voturile adunate de candidatii clasati pe primele cinci locuri, precum si voturile stranse de clujeanul Gheorghe Funar.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului
 • Acum 1 day In vizor
  Să nu ziceți că Ziar de Cluj nu v-a atenționat că nimic nu e în regulă cu ”dervișii rotitori” de la Guvernare: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul nu e respectat
 • Acum 2 days Analiza
  EXCLUSIV Criminalul Tudor Cirje avea ascuns “in groapa” un pistol letal: “Daca ma dispera cineva… daca vrei sa faci mortaciune, cu manusi de doctor, da?”
 • Acum 2 days Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 2 days PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 days Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 days Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 2 days In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 2 days In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 2 days Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 3 days In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 3 days In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 3 days In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE