Politica

Cum au sarbatorit politicienii clujeni Ziua Nationala pe Facebook

Faptul ca prin retelele de socializare politicienii reusesc sa isi faca reclama si sa isi promoveze imaginea in mod gratuit si sa discute cu alegatorii nu mai e o noutate. Aniversarea a 96 de ani de la la Marea Unire din 1918 i-a reunit in spatiul virtual pe mai marii judetului in numeroase albume si fotografii pe care acestia le-au postat. Ziar de Cluj a centralizat cateva dintre acestea. De la parada militara privita din carciuma pana la sarutul tricolorului, alesii poporului au marcat Ziua Nationala si in spatiul virtual.

Edilul sef al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a sarbatorit prima parte a Zilei Nationale la ceremonialul depunerilor de coroane si jerbe de flori si la parada militara organizata in Piata Avram Iancu. Dupa parada militara nu a ratat ocazia sa se piarda prin multime pentru o baie de multime si strangeri de mana.

Mai spre seara, pe scena amplasata in Piata Unirii, inconjurat de copii, a apasat butonul magic si a dat drumul la luminitele de sarbatori. Dupa modelul Traian  Basescu, Emil Boc a fluturat steagul tricolor pe scena amplasata in apropierea statuii lui Matei Corvin. Orbit de luminitele festive, de la inaltimea scenei, Emil Boc nu a vazut ca latura sudica a Targului de Craciun deschis aseara, este marginita santierul grotesc al fantani arteziene care seaca bugetul local de la an la an cu numeroasele reparatii.  

Presedintele si vicepresedintii Consiliului Judetean Cluj au aniversat 96 de ani de la Marea Unire in centrul orasului. Atat presedintele Vakar Istvan cat si vicepresedintii Ioan Oleleu si Horatiu Catarig au depus cate doua coroane de flori la statuia revolutionarului Avram Iancu, o data impreuna, reprezentand institutia CJ, iar a doua oara fiecare pentru partidul din care face parte. 

Pentru deputatul clujean Elena Uioreanu si consilierul local PNL Ioan Bildea, precum si pentru o seama de tineri ai organizatiei de tineret a PNL, Ziua Nationala a avut o semnificatie aparte. Prezenti la manifestarile de la Alba Iulia tinerii liberali in frunte cu deputatul de pe Colegiul 9 au asteptat parada militara intr-o cafenea in timp ce restul prostimii rabda frigul si ploaia din strada.

Aflat in carti pentru o posibila candidatura la alegerile partiale pentru sefia Consiliului Judetean, liberalul Mihai Seplecan, a facut un tur de forta in judet cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Dimineata a fost prezent la Turda, unde alaturi de deputatul Mircea Irimie si consilierul Cristian Matei au indurat frigul si ploaia pe tot parcursul slujbei religioase si a ceremonialulu de depunere de coroane. Spre seara Seplecan s-a aflat in Huedin, unde alaturi de primarul Mircea Morosan si  Bogdan Costea, zis si Bobi, comisarul sef al Garzii de Mediu Cluj, au savurat un tort urias in forma hartii Romaniei tricolora.

Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Aurelia Cristea a avut mari emotii la manifestarile care au marcat Ziua Nationala. Emotiile ministrului clujean au fost asa cum a marturisit pe reteaua de socializare Facebook, pricinuite de faptul ca si-a amintit de sacrificiile facute de parintii parintilor, de libertatea pe care ei au castigat-o pentru noi ca romani. Inainte de a depune jerba de flori din parte Guvernului Romaniei, a statuia lui Avram Iancu ministrul clujean a sarutat tricolorul, momentul fiind imortalizat in spatiul virtual. 

Eurodeputatul Daniel Buda nu a ratat ocazia de a se lasa imortalizat la parada militara de la Cluj-Napoca prilejuita de Ziua Nationala. Acesta a depus, alaturi de colegii liberali, o coroana de flori „in cinstea eroilor care si-au dat viata pe campurile de lupta pentru dobandirea unitatii si libertatii Romaniei!”

Printre colegii lierali a fost sesizata acesta si aparitia meteorica a deputatului Adrian Oros. Prezenta nu a putut fi trecuta cu vederea de fotografi si cameramani, mai ales din pricina faptului ca de aproape doi ani de cand a devenit deputat nu prea a facut conferinte sau declaratii de presa.

Senatorul Marius Nicoara dupa accidentul de vineri noaptea nu si-a facut aparitia in spatiul public clujean pentru a sarbatori cei 96 de ani de la Marea Unire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *