Din oras

Cum au protestat bugetarii din Primarie si Consiliul Judetean Cluj astazi pentru marirea salariilor

Aproape 30.000 de angajati din primarii si consilii judetene din 38 de judete ale tarii au intrat astazi in greva de avertisment, solicitand acordarea tichetelor de masa si cresteri salariale. Functionarii din Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si alte unitati afiliate la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (F.N.S.A.) s-au alaturat protestului, in stilul lor specific.

La Primaria Cluj-Napoca, desi secretarul general al FNSA sustine ca 650 de persoane au intrat in greva, s-a lucrat ca in oricare alta zi. La Centrul de Informare pentru Cetateni nimeni nu a incetat activitatea. Cetatenii Clujului si-au putut plati taxele si impozitele, amenzile si parcarile in acelasi ritm ca si pana acum. Acelasi lucru s-a intamplat si la Biroul mass-media al institutiei, dar si la Registratura. Greva a fost fost, se pare, doar o formalitate pe care angajatii Primariei si-au trecut-o in portofoliu, fara sa faca ceva concret in acest sens.

“Am avut colege care s-au aliniat grevei, dar asta nu inseamna ca au plecat undeva. Pus si simplu, au stat la birou”, spune Mirela Ogrutan, reprezentant mass-media din institutia clujeana.

Conform secretarului general al FNSA, Bogdan Schiop, 650 de bugetari angajati in Primaria Cluj-Napoca au  intrat astazi in greva de avertisment.

“Am primit semnale ca in unele ghisee nu s-a oprit activitatea, insa, doar membrii de sindicat au protestat astazi. Si cei care nu fac parte din organizatie puteau sa ni se alature, dar au ales sa nu faca asta. Insa pe lista pe care am primit-o de la institutie au fost 650 de semnaturi”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Nici la Consiliul Judetean Cluj n-a fost greva astazi. Purtatorul de cuvant al intitutiei spune ca a fost un acord comun intre sindicalisti si conducerea institutiei.

“N-am participat la actiunea de astazi, astfel ca nici macar un angajat nu s-a oprit din munca. Decizia a fost la nivelul intregii institutii”, a declarat Alin Iuga pentru Ziar de Cluj. 

Sindicalistii din intreaga tara au decis sa protesteze dupa ce niciuna dintre solicitarile lor nu a fost solutionata de catre Guvern. Revendicarile vizeaza reglementarea si liberalizarea acordarii, incepand cu anul 2015, a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, si cresteri salariale sau aplicarea, incepand cu acest an a legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *