Din oras

Cum arată noul trotuar din zona Parcului Mare: zona este făcută praf, iar pietonii sunt pe nicăieri FOTO

Lucrările de modernizare a străzilor din zona Parcului Mare din Cluj-Napoca înaintează anevoios. Spațiile pietonale sunt sparte, utilajele defilează de-a lungul străzilor, iar pietonii își fac loc cum pot. Și traficul se desfășoară cu dificultate din această cauză. Pe anumite segmente, echipele de muncitori au reușit să amplaseze noile dale pe spațiul pietonal. Însă, concomitent, alte două străzi au intrat în șantier. Este vorba de străzile Vasile Alecsandri și Sindicatelor, pe lângă celelalte două aflate deja în șantier: str Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc. 

spațiul pietonal de la intrarea în Parcul Mare a fost spart

la semafor, pietonii sunt nevoiți să aștepte pe un spațiu nisipos 

Potrivit autorităților, lucrările de modernizare vizează refacerea stratului de uzură, trotuarele urmând să fie pavate cu plăci din piatră naturală. 

întreaga zonă a parcului a fost transformată în șantier 

Chiar dacă lucrările au debutat doar pe trotuarele de pe un sens de mers al străzii Cardinal Iuliu Hossu, și celălalt trotuar este mai mult impracticabil pentru pietoni din cauza nisipului amplasat pe trotuar și a indicatoarelor

CITEȘTE ȘIClujul șantierelor muncitorești: utilaje, moloz și un viitor luminos FOTO

Se va moderniza iluminatul public şi se va amplasa mobilier urban. 

Acolo unde va fi posibil, vor fi plantați arbori. 

Pe strada George Coşbuc se vor monta rastele de bicicletă.

Pe strada Cardinal Iuliu Hossu vor fi amplasate 4 staţii de încărcare pentru maşini electrice, dar va fi reabilitat şi parcul în care se află Monumentul Rezistenţei Anticomuniste şi se vor planta arbori. 

Între timp, pe spațiul pietonal de pe un sens al străzii Cardinal Iuliu Hossu au fost amplasate modest, cu caracter provizoriu, noi dale

au fost pavate plăci din piatră naturală

Noul pavaj nu este unul spectaculos, fiind asemănător cu cel pe care administrația locală l-a amplasat pe străzile deja modernizate, precum str Napoca, Republicii ori Piața Lucian Blaga. 

Însă autoritățile pregătesc terenul în eventualitatea desfășurării unei noi ediții a festivalului Untold, care se desfășoară în Parcul Mare din Cluj-Napoca. 

Dacă ediția din acest an a festivalului va avea loc, turiștii vor beneficia de o zonă modernizată. 

Ca de fiecare dată, clujenii sunt cei care suportă șantierele concomitente deschise de autorități, șantiere muncitorești care nu se încheie niciodată – pe baza experienței celorlalte șantiere, precum Piața Lucian Blaga ori scuarul CEC – la termenul anunțat de autorități.

Doar un mic segment din spațiul pietonal de pe str Cardinal Iuliu Hossu a beneficiat de un pavaj înnoit. 

În rest, moloz și un trotuar impracticabil

trotuarul de pe str Mihai Eminescu este praf…

Șantierul a început și pe str Vasile Alecsandri

Șantierul s-a extins până pe str Sindicatelor, unde lucrările sunt la început

un moment de pauză pe șantier…

Ceva mai la vale, lucrările de șantier sunt verificate deja

Perioada lucrărilor propriu-zise se situează între 4 și 7 luni de zile de la demararea acestora, iar costul total alocat pentru aceste lucrări de modernizare se ridică la suma de 16 milioane de lei. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *