In vizor

Cum am trăit dezbaterea de 2 ore care a durat o eternitate. Romii din Florești, sursa principală a poluării Someșului. Ce vor face primăriile din Florești și Cluj?

Drumul spre Iad e pavat cu bune intenții. De asta s-au convins și cei de la Someș Delivery joi seară. Dezbaterea publică „Un Someș mai curat!” a strans o audiență pestriță și undeva la 1000 de vizualizări în transmisia LIVE pe Facebook, însă problemele poluării Someșului par departe de a fi rezolvate.

Într-o atmosferă a la Stephen King, oferită de Casa Tranzit, s-au adunat undeva la 30 de oameni pentru a pune țara la cale, așa cum îi place românului să facă mereu. A fost prezent primarul Emil Boc, câțiva reprezentanți ai primăriei Florești, niște cetățeni nemulțumiți, oficialități de la Compania Apă Someș, Agenția de Protecție a Mediului, reprezentanți ai partidelor USR, PSD, Demos. 

De menționat că, dintre oficialitățile prezente, primarul Emil Boc a fost probabil singurul personaj care părea să aibă habar despre ce vorbește. Moderatorii dezbaterii au încercat, dând dovadă de profesionalism, să țină în frâu „dezbaterea”, însă de multe ori nu au avut cu cine. 

După două ore de dezbateri aprinse, care s-au încheiat în coadă de pește, am rămas cu următoarele informații:

*Sursa răului, a poluării, e undeva în Florești. Au recunoscut-o reprezentanții primăriei Florești, au institat pe această problemă și cetățenii nemulțumiți din Florești. 
*Toți „actorii” prezenți la dezbatere au convenit că Someșul și malurile Someșului pot fi curățate într-un timp decent. Problema o reprezintă comunitatea de romi din Florești care într-un timp record ar putea repolua zona.
*Soluția pe termen scurt va fi amplasarea de „gonflabile” de către Primăria Florești, după modelul Cluj. Un model care, din păcate, a eșuat. 
*Primarii satelor din amonte nu au fonduri necesare pentru a rezolva problema poluării. 
*Mai mulți cetățeni au ridicat diferite probleme, majoritatea stupide

„Să ne revedem peste trei luni să vedem concret fiecare ce a realizat”, a concluzionat Emil Boc. Cu mențiunea, credem noi, că cei de la Someș Delivery ar putea să încerce data viitoare să facă un triaj al celor prezenți în sală. La rece, problemele poluării Someșului par departe de a fi rezolvate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *