In vizor

Cum am trăit dezbaterea de 2 ore care a durat o eternitate. Romii din Florești, sursa principală a poluării Someșului. Ce vor face primăriile din Florești și Cluj?

Scris de 1,148

Drumul spre Iad e pavat cu bune intenții. De asta s-au convins și cei de la Someș Delivery joi seară. Dezbaterea publică “Un Someș mai curat!” a strans o audiență pestriță și undeva la 1000 de vizualizări în transmisia LIVE pe Facebook, însă problemele poluării Someșului par departe de a fi rezolvate.

Într-o atmosferă a la Stephen King, oferită de Casa Tranzit, s-au adunat undeva la 30 de oameni pentru a pune țara la cale, așa cum îi place românului să facă mereu. A fost prezent primarul Emil Boc, câțiva reprezentanți ai primăriei Florești, niște cetățeni nemulțumiți, oficialități de la Compania Apă Someș, Agenția de Protecție a Mediului, reprezentanți ai partidelor USR, PSD, Demos. 

De menționat că, dintre oficialitățile prezente, primarul Emil Boc a fost probabil singurul personaj care părea să aibă habar despre ce vorbește. Moderatorii dezbaterii au încercat, dând dovadă de profesionalism, să țină în frâu „dezbaterea”, însă de multe ori nu au avut cu cine. 

După două ore de dezbateri aprinse, care s-au încheiat în coadă de pește, am rămas cu următoarele informații:

*Sursa răului, a poluării, e undeva în Florești. Au recunoscut-o reprezentanții primăriei Florești, au institat pe această problemă și cetățenii nemulțumiți din Florești. 
*Toți „actorii” prezenți la dezbatere au convenit că Someșul și malurile Someșului pot fi curățate într-un timp decent. Problema o reprezintă comunitatea de romi din Florești care într-un timp record ar putea repolua zona.
*Soluția pe termen scurt va fi amplasarea de „gonflabile” de către Primăria Florești, după modelul Cluj. Un model care, din păcate, a eșuat. 
*Primarii satelor din amonte nu au fonduri necesare pentru a rezolva problema poluării. 
*Mai mulți cetățeni au ridicat diferite probleme, majoritatea stupide

„Să ne revedem peste trei luni să vedem concret fiecare ce a realizat”, a concluzionat Emil Boc. Cu mențiunea, credem noi, că cei de la Someș Delivery ar putea să încerce data viitoare să facă un triaj al celor prezenți în sală. La rece, problemele poluării Someșului par departe de a fi rezolvate. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE