FOTOGRAFILA

Cum a luat-o razna piața imobiliară din Cluj: 300 de euro pentru „luxul” de a dormi lângă aragaz

Piața imobiliară din Cluj a înregistrat un nou record. Municipiul „primul în toate” nu pare să mai țină cont de nici un fel de criterii legate de cerere și ofertă. Un exemplu în acest sens a fost înregistrat recent și semnalat de către o asociație a chiriașilor din Cluj, care a publicat un anunț de închiriere halucinant al unui proprietar certat nu doar cu bunul-simț, ci și cu realitatea.

Astfel, conform anunțului de închiriere, un proprietar din cartierul Mănăștur propune un spațiu de „lux” viitorilor chiriași:

„Garsonieră de închiriat în Mănăștur, complet echipată, situată la 3 minute de stația de autobuz, preț 300 euro, avans 50%”, se arată în anunțul preluat de către asociație, care adaugă:

„300 de euro ca să dormi la jumătate de metru de aragaz. Și mai sunt unii care zic că piața nu a luat-o razna”, semnalează Asocația Chiriașilor Cluj.

Piața imobiliară clujeană pare să fi sărit demult de pe șine, astfel încât mulți chiriași se plâng de condițiile minime, cu mobilier improvizat și de proastă calitate, în apartamente cu un spațiu insuficient, de la 18 mp la 38 de mp, condiții pentru care chiriașii sunt chemați să ofere o sumă mult prea mare și total necorespunzătoare comparativ cu condițiile primite. Culmea, pe piața imobiliară clujeană nu există nici o diferență de preț între ofertele de închiriere/cumpărare dintre apartamentele din blocurile „de chibrituri” ceaușiste și construcțiile mai noi. 

 

PS: Ziar de Cluj nu a reușit să identifice de unde a preluat Asociația Chiriaților Cluj acest anunț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *