Din oras

Cum a dat cu flit Federatia Share unui eveniment sportiv de importanta nationala

In toamna anului trecut Federatia Romana de Lupte a decis sa acorde Clujului privilegiul de a gazdui finala Campionatului Național Individual de Lupte Greco – Romane și Lupte Libere masculin și feminin seniori, tocmai pentru ca anul acesta este Capitala Europeana a Tineretului. Evenimentul, organizat de Directia Judeteana de Sport impreuna cu Asociatia Judeteana de Lupte are loc in acest week-end. Organizatorii i-au contactat si pe cei de la Federatia Share in vederea unei colaborari, dar s-au lovit de dezinteres si lipsa de profesionalism.

In ciuda sumelor consistente primite din bani publici, Federatia Share a adoptat o atitudine totala de refuz fata de acest campionat, chiar daca organizatorii s-ar fi multumit si cu o contributie simbolica.

“Federatia Romana de Lupte a hotarat sa ne dea ocazia sa organizam finala, noi Asociatia Judeteana de Lupte, deoarece Clujul a fost desemnat Capitala Europeana a Tineretului, iar biroul federal a hotarat in sedinta din 22 septembrie alocarea Campionatului National Individual in localitatea Cluj-Napoca. Am luat legatura cu Federatia Share, care se ocupa de Capitala Europeana a Tineretului sa ne ajute, sa ne sprijine cu ceva pentru ca este un eveniment foarte frumos, un campionat national. Este un privilegiu ca se organizeaza la noi”, ne-a povestit Constantin Mandache, presedintele Asociatiei Judetene de Lupte.

In locul unei colaborari frumoase, de unde toata lumea avea de castigat, Asociatia a primit promisiuni si jumatati de raspuns, care nu s-au mai concretizat in nimic palpabil.

“Am luat legatura cu Adina Cristea de la Federatia Share, i-am trimis pe mail solicitarea noastra, a spus ca o sa discutam. Trebuia sa ma intalnesc cu dansa intr-o luni, nu a mai venit si nu a raspuns la telefon. M-am deplasat la ei la sediu, cu antrenorul emerit Vasile Visan, sa vedem daca ne ajuta sau nu ne ajuta. Acolo niste tineri mi-au spus ca poate la domnul Pop (Vlad Pop – presedintele Federatiei Share), am plecat la Club si cand ne-am intors au dat din umeri si au spus ca vom fi sprijiniti de Directia Judeteana, prin Minister si alte metode. Am vrut sa stim daca Federatia Share ne ajuta cu ceva la acest eveniment deosebit in Cluj-Napoca la inceputul anului. N-am mai primit niciun raspuns si de atunci nu ne-a mai contactat nimeni”, povesteste Mandache.

Acesta s-a aratat dezamagit de situatie, avand in vedere ca la Cluj sunt trei sportivi cu sanse reale la Jocurile Olimpice din 2016.

“Atitudinea nu mi se pare normala, acolo am vazut vreo 8-10 tineri care stateau si probabil sunt si ei platiti din fondurile publice. Eu cred ca si sportivii nostri, care au fost la olimpiada, au reprezentat Clujul la Londra, la Beijing merita apreciati. Speram sa fim sprijiniti, sa ne ajute, sa le dam un premiu la acesti sportivi care sigur ies campioni nationali la acest concurs national de seniori. Clujul se mandreste cu acesti copii. Noi ca Asociatie Judeteana speram sa avem o deschidere de la Federatia Share, cat de cat sa ne ajute. Sa le dea un premiu, sa le cumpere un echipament, sa le dam la final. Noi eram foarte multumiti sa vedem o deschidere din partea lor, in schimb am vazut un refuz total. E de necrezut ca in municipiul Cluj-Napoca sa fie o fundatie care sa se ocupe de proiectul Capitala Europeana a Tineretului si sa ne dea la o parte, nu m-am gandit niciodata la asa ceva. Aici se vor forma loturile de unde vor merge sportivii Romaniei si ai Clujului la Campionate Europene, Mondiale, calificari pentru Olimpiada. Stiti care e marea durere? Cand ies campioni, merg si ne reprezinta la Campionatele Mondiale, Europene, la Olimpiada si vin cu o medalie sau sunt clasati pe locurile fruntase, atunci toti suntem mandri si toti vin sa faca poze cu acesti sportivi. Dupa aceea ii uita toata lumea”, a conchis Mandache.

Primaria Cluj-Napoca a contribuit cu 120 de harti pentru mapele pe care le vor primi participantii, iar de la Consiliul Judetean vor primi o suma de bani.

“Evenimentul va avea loc datorita unor sponsori inimosi care au fost alaturi de noi. Le multumim celor de la Banca Transilvania, La Casa, Hotel Royal Classic, PP Protect & PP Security, Terraplast Bistrița, Jidvei, PMA Invest, Hotel Crystal, Grand Hotel Napoca”, a precizat presedintele Asociatiei Judetene de Lupte.

 Reprezentantii Federatiei Share nu au putut furniza un punct de vedere pana la publicarea articolului. Vom reveni cu raspunsul lor de indata ce il vom primi.

Foto: insport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *