In vizor

Cu Tetarom IV pe butuci și Tetarom I finalizat cu 5 ani de întârziere, Consiliul Județean promite și Tetarom V, anunțat încă din 2012. Anul acesta abia dacă se vor face trei studii care costă 37.000 euro

La sfârșitul lunii iulie, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj anunța că se va construi Tetarom V în Câmpia Turzii. Este interesant cum se avântă conducerea județului la realizarea unui nou Tetarom, când Tetarom IV este pe butuci. Pentru realizarea acestei investiții, deocamdată se dorește achiziția unor studii. De menționat că Tetarom V a fost promis încă din 2012.

Construirea Tetarom V începe cu realizarea a trei studii, care costă în total 175.250 lei (37.000 euro):

7.100 lei – studiul de inundabilitate în vederea obținerii avizului de gospodărire a apelor

135.000 lei – achiziționarea de servicii de investigare geotehnică a terenurilor de fundare pentru imobilele aflate în localitatea Luna – Parc Industrial Tetarom V

33.150 lei – achiziționarea de servicii de întocmire a studiului de fundamentare privind infrastructura tehnico-edilitară pentru imobilele aflate în localitatea Luna – Parc Industrial Tetarom V

Pentru toate cele trei studii durata contractului începe la momentul semnării între părți și până la predarea tuturor documentațiilor solicitate, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2019. Așadar, realizările pentru Tetarom V de anul acesta se rezumă doar la trei studii. Asta, în cazul în care vor exista firme interesate.

Primul anunț despre construirea Tetarom V la Câmpia Turzii a fost făcut public în 2012. Șapte ani, autoritățile județene nu au mișcat un deget însă pentru această investiție. În iulie 2019, Alin Tișe a ieșit din nou la rampă cu ideea construirii acestui parc industrial.

„Scopul acestei investiții este de a crea locuri de muncă pentru zona respectivă. Știm prea bine, Câmpia Turzii era un oraș monoindustrial, în care majoritatea oamenilor depindeau de combinatul de acolo. Așa, vor fi locuri de muncă atât pentru Câmpia Turzii, cât și pentru Luna. Noi dorim să dezvoltăm echilibrat județul, iar pentru oamenii din zonă va fi o investiție foarte bună. Există mari cereri pentru a face investiții în zona autostrăzii și avem deja solicitări de a ocupa acel parc din momentul în care va fi gata”, spunea Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Investiția a fost estimată la aproximativ 5 milioane euro.

În Cluj, mai există trei parcuri industriale: Tetarom I, Tetarom II și Tetarom III. Tetarom I a fost înființat în 2005, dar finalizarea propriu zisă a avut loc abia anul acesta în luna mai, cu o întârziere de cinci ani, din cauza alunecărilor de teren. Aici funcționează peste 25 de firme.

Citește și:

Tetarom I, un proiect de peste 10 milioane de euro, finalizat după 5 ani de întârziere

Tetarom II este ocupat de compania americană Emerson, iar Tetarom III din Jucu este ocupat de Bosch și DeLonghi.

Tetarom IV, care trebuia să se construiască în Feleacu, este tras pe linie moartă. În 2015, Consiliul Județean a renunțat la banii europeni pentru acest parc industrial. Până atunci, au fost cheltuiți din banii județului aproximativ 2,5 milioane lei.

Citește și:

Am făcut autopsia cadavrului TETAROM IV – o țeapă de 5 milioane de lei dată banului public. Smardoii de la CJ au platit peste UN MILION de euro pentru echipamente electrice care lipsesc cu desăvârșire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version