In vizor

Cu SUV-urile în pădure în timpul stării de urgență

Deși Clujul e sugrumat de amenzi, poliția tot nu își face datoria. In zonele de agrement din Făget si in pădurile din jurul Floreștilor, cetățeni nerăbdători sa-si dovedească neînfricarea in fata legii si sfidarea normelor de bun simt au ajuns sa se folosească de autovehicule pentru a cutreiera pana si pădurile acolo unde acestea sunt marcate doar pentru traficul turistic pedestru. Nu spunem ca polițiștii nu își fac datoria. Dimpotrivă, uneori chiar abuzează de funcție pentru a si-o face. Dar in același timp, ignora nerușinarea cu care se comit alte acte de infracționalism, a semnalat Lucian Țion pe blogul său.

Dacă este stare de urgență, ne gândim ca ea trebuie implementată în mod egal peste tot. Sa nu uităm ca pădurile (care au fost destul de ignorate de statul roman pana in prezent) aparțin la fel de mult spațiului public ca si zonele urbane de larga circulație. Daca politia își face relativ bine treaba acolo, reducând numărul mult prea mare de accidente care se înregistra înaintea decretului militar, sa nu lăsam acum infracționalismul sa încolțească in ultimele zone in care ne mai putem refugia legal pentru activități sportive si de agrement. Este de nepermis ca unii sa profite de pe urma stării de urgență în timp ce poliția se leagă câteodată până si de infracțiuni minore. 

Dacă politia si-a mărit numărul forțelor, înseamnă ca nu de personal de ordine ducem lipsa. De ce nu se mobilizează aceste forte pentru a aplica legea in timpul stării de urgenta cu egala măsura si in zonele de agrement unde abuzurile devin tot mai la modă?

Pe bune?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *