Din oras

Cu sute de cereri anual pentru locuinte sociale, municipalitatea sacrifica un astfel de spatiu pentru a-si adaposti functionarii

In fiecare an se inregistreaza cateva sute de cereri pentru locuinte sociale la Primaria Cluj-Napoca. Sunt cazuri in care oamenii asteapta chiar si 17 ani pentru a primi un acoperis deasupra capului. Cu toate acestea municipalitatea e pe cale sa transforme o locuinta sociala in birouri pentru functionarii institutiei. Asta in conditiile in care Directia de Asistenta Sociala, cea care urmeaza sa se mute in locuinta respectiva are mai multe spatii in care si-ar putea desfasura activitatea.

Pentru ca trebuie sa elibereze unul dintre spatiile ocupate pe strada Aviator Badescu, pentru a face loc Asociatiei pentru Protectia si Ajutorarea Handicapatilor Motor, Directia de Asistenta Sociala va primi o locuinta sociala pe care s-o transforme in birou. Asta in conditiile in care cei noua functionari care stau in 132 de metri patrati si-ar putea gasi cu usurinta locul in vreun alt spatiu din cele 20 folosite de Directie. Cel putin asta reiese dintr-o situatie prezentata chiar de Directia de Asistenta Sociala si Medicala la solicitarea consilierului local Claudia Anastase, membra in Comisia de Spatii cu alta destinatie.

“Sa clarificam din start: ONG-ul isi va primi spatiul vizat pentru ca a fost atribuit de Comisia de Spatii cu alta destinatie si astfel s-a inchis cercul cu ONG-ul in cauza. Insa acea locuinta sociala, in primul rand, ar trebui sa-si schimbe regimul juridic al incadrarii sa devina din locuinta sociala spatiu cu alta destinatie pentru a putea sa-i fie pus la dispozitia Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Cluj-Napoca. Am spus-o si in Comisia de ieri, v-o spun si dumneavoastra, eu nu o sa fiu niciodata de acord, in plenul Consiliului, e dreptul meu asupra votului meu, cu transformarea unei locuinte sociale in spatiu cu alta destinatie, cata vreme avem atatea cerinte pentru locuinte sociale pe care nu le putem satisface si cata vreme nu consider ca Directia de Asistenta Sociala duce lipsa de spatii in acest moment pentru desfasurarea activitatii. Din perspectiva votului meu, cata vreme stiu ca APAHM are sediu de desfasurare a activitatii si va primi acel sediu care este spatiu cu alta destinatie eu consider ca nu e necesar sa sacrificam o locuinta sociala din portofoliul oricum restrans al municipiului pentru Directia de Asistenta Sociala”, a spus Claudia Anastase pentru Ziar de Cluj.

Contactat telefonic, seful Directiei de Asistenta Sociala, Claudiu Mocan nu a dorit sa faca niciun comentariu referitor la necesitatea transformarii unei locuinte sociale pentru birouri.

Sursele Ziar de Cluj arata ca locuinta sociala in care vrea sa se mute Directia de Asistenta Sociala este un apartament de 100 de metri patrati intr-o vila pe strada Zrinyi in cartierul Andrei Muresanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version