In vizor

Cu se se lauda alesii judetului in rapoartele de activitate: aparitii TV si "intalniri cu cetatenii"

Sunt alesi de clujeni sa le reprezinte interesele in Consiliul Judetean, in schimb ei se lauda cu aparitii la TV, calatorii in strainatate in interesul platitorilor de taxe si impozite si participari la depuneri de coroane. Consilierii Clujului isi descriu ca intr-o compunere de clasa a patra activitatea de anul trecut in forul judetean. Unii se umfla in pene si se lauda cu sutele de interventii, altii spun ca nu au lipsit de la nicio sedinta. Cativa au punctat la „marile realizari” clasicele „intalniri cu cetatenii”, iar altii, mai artisti din fire, au organizat chiar concerte de colinde. Finantate, evident, tot din banii judetului.

Consilierul PDL Cosmin Todea se lauda ca anul trecut a avut 24 de interventii in plenul Consiliului Judetean. El mai arata ca a sustinut proiectul variantei de ocolire Floresti Sud si a sustinut extinderea transportului public metropolitan.

Colegul sau de partid, Ioan Marinel Andro, se mandreste cu faptul ca a pus umarul la infratirea judetului nostru cu Regiunea Debreten din Ungaria. Bineinteles, politicianul a participat la un schimb de experienta in tara vecina, pentru a vedea cu ochii lui cum se face administratie in Ungaria.

Cristian Matei, director al Companiei de Apa Ariesul Turda a intrat in forul judetean abia in octombrie anul trecut. In raport, el arata ca a participat, pana la sfarsitul lui 2014, la patru sedinte de Consiliu Judetean si a avut o singura interventie in for. Cu un limbaj de elev silitor, consilierul spune ca si-a adus marea contributie pentru judet prin “intalniri cu cetatenii din comune, municipii, cu reprezentanti ai ONG-urilor, a agentilor economici cu capital de stat sau privat”.

PNL-istul Marius Balaj se lauda ca in 2014 a participat la 16 sedinte ale Consiliului Judetean, timp in care a avut 17 interventii, 21 de amendamente si a initiat 15 proiecte si hotarari. Balaj s-a plimbat anul trecut prin comunele judetului, din Gilau in Marisel, Belis si Calatele, Poieni, Ciucea, Negreni.

Colegul lui, Mihai Seplecan, il intrece la numarul de proiecte initiate – 22 la numar. Seplecan, care se viseaza deja presedinte de Consiliu Judetean, arata ca a participat la 13 sedinte din totalul de 19, iar absentele s-au datorat “problemelor de serviciu sau anumitor deplasari in afara localitatii”.
Seplecan stie si cate comune are judetul, 75 la numar, pe care le-a perindat anul trecut, pentru a avea “intalniri cu cetatenii, primari, viceprimari, secretari de comune sau consilieri locali”.

Rares Rusu, consilierul care a trecut anul trecut de la PDL la PMP, a fost ocupat in 2014 sa participe la emisiuni TV si sa sustina conferinte de presa , dupa cum singur arata in raportul de activitate. El detine si recordul la numarul interventiilor avute in plenul Consiliului Judetean Cluj – 272!

Valentin Pop (PP-DD) se lauda ca anul trecut a participat, din calitate de consilier judetean, la “maniferstari culturale sau comemorative in diferite localitati ale judetului”. “Sunt in contact permanent cu societatea civila si cea sindicala”, spune el in raportul de activitate. Alesul judetean mai arata ca, prin luarile de cuvant, a sustinut continuarea proiectelor mari de investitii, activitatile culturale si sportive, cofinantarea unor proiecte de dezvoltare.

UDMR-istul Okos Rigo-Denes a fost preocupat sa “fie aproape de cetateni” prin pagina sa de Facebook. El considera ca asigurarea transparentei este o obligatie fata de comunitatea pe care o reprezinta. Consilierul UDMR mai arata ca in 2014 s-a preocupat in special de regiunea Calata.

Andreea Morar, consilier judetean independent, se lauda ca anul trecut a sustinut conferinte de presa, iar in interventiile sale a militat pentru “o puternica promovare turistica a obiectivelor judetului”.

Mariana Les nu se lauda cu foarte multe realizari in forul judetean. Daca ar fi sa ne luam dupa raportul de activitate, marile sale reusite sunt particiarea la conferinte de presa si niste intalniri cu cetatenii.

PSD-istul Remus Lapusan marseaza, in schimb, pe implicarea sa in “finalizarea investitiilor la nivel judetean”. Printre altele, arata Lapusan, a facut lobby pentru atrageea unor investitori la Cluj. Pentru a crea locuri de munca, si-a adus contributia la dezvoltarea parcurilor industriale TETAROM.

“Am sustinut si prioritatile guvernamentale fata de Cluj, reinceperea lucrarilor la Autostrada Transilvania, constructia Autostrazii Turda-Sebes si identificarea surselor de finantare pentru constructia Spitalului Reginal de Urgenta”, spune consilierul in raportul sau de activitate.

Colegul lui de partid, Ilarie Ivan, puncteaza eforturile depuse anul trecut pentru functionarea Clusterului Agro-Ind-Food, in folosul producatorilor si prcesatorilor agicoli. Nu uita sa-i mentioneze nici pe colegii din consiliu, Ioan Oleleu si “Vacar” Istvan (corect este Vakar Istvan, n.r.).

Axente Husar (independent) isi aminteste cu exactitate numarul persoanelor pe care le-a primit in audienta in 2014: 110 la numar. Cand nu a tinut audiente, Husar a participat la depuneri de coroane si s-a implicat in sustinerea cofinantarii pentru reparatiile unor biserici si camine culturale.

PSD-istul Ioan Bota se lauda in raportul depus la CJ Cluj cu activitatea sa de la Clubul Copiilor Huedin, unde a organizat a saptea editie a Festivalului de Colinde “Noi umblam sa implinim”. E mare realizare pentru consilierul judetean, mai ales ca a adunat 16 cete de colindatori. Evident, festivalul de colinde a fost sustinut financiar chiar de Consiliul Judetean Cluj. Tot Bota a reusit anul trecut performanta de a continua relatiile de prietenie cu orasele infratite cu Huedinul, Manthelan (Franta) si Lezajsk (Polonia). Cum a reusit acest lucru insa, nu mai arata in raport.

PNL-istul Horatiu Catarag marseaza pe aceeasi nota, ca multi dintre colegii sai: a participat la emisiuni TV in 2014. Nu oricum, ci “pe teme politice si administrative”. Si nu numai ca a aparut la televizor, dar a dat si numeroase declaratii in presa scrisa si in televiziune.

Eugen Druta (independent) tine sa precizeze in raportul sau de activitate ca NU este si nu a fost colaborator al securitatii. El mai spune ca a dat dovada de rabdare si politete atunci cand unele discutii si replici in sedintele de consiliu s-au abatut de la ordinea de zi.

UDMR-istul Ferencz Stefan scrie in raportul de activitate ca a sustinut “moral si financiar” activitatile culturale si sportive. Nu uita sa aminteasca participarea la diferite manifestar culturale sau comemorative din judet.

Se pare ca PDL-ista Adina Gabudean si-a facut timp, printre programarile la manichiurista, sa vorbeasca si cu cetatenii din comunele judetului. Tacuta din fire, tanara care nu are nimic de spus la nicio sedinta de Consiliu Judetean, a “analizat” problemele sesizate in urma acestor intalniri cetatenesti. Tanara din CJ Cluj a avut multa treaba anul trecut si la Asociatia “Produs de Cluj”, unde a “analizat si dezbatut diverse proiecte organizate in judet, dar si in afara tarii”.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version