Rautacisme

Cu noul sistem de ticketing, toți clujenii pot beneficia de călătorii gratuite cu tramvaiul!

Sistemul de ticketing din Cluj-Napoca, dat în  folosință în septembrie 2015, a funcționat cu erori încă din momentul punerii în funcțiune. Peste 33 de milioane de lei au fost irosiți pentru o idee bună, implementată prost. Detaliile acestei afaceri le puteți citi aici.

Pentru că validatoarele din tramvaie nu funcționează aproape niciodată, călătorii circulă gratuit, prejudiciind astfel CTP Cluj-Napoca de sume importante, Compania de Transport Public prejudiciindu-se singură de fapt. În tramvaiele noi, în momentul în care un călător încearcă să își valideze o călătorie de pe cardul de ticketing, validatorul afișează următorul mesaj:

Ori de câte ori ai încerca, mesajul este același, așa că, după câteva încercări, realizezi că nu ai cum să plătești călătoria. În tramvaiele vechi, validatoarele afișează un mesaj diferit, dar cu același sens: călătoriți gratuit cu CTP!

Fiindcă validatoarele nu funcționează, călătorii nu își pot valida cardurile, controlorii nu pot verifica și amenda contravenienții fără vină, așa că toată lumea e fericită că Primăria Cluj-Napoca a implementat un sistem informatic ce le oferă gratuitate tuturor:

„Eu în 2015 mi-am făcut card și de atunci nu l-am mai încărcat! Nici nu am folosit călătoriile de pe el pentru că validatoarele niciodată nu au mers! Controlorul vine, îi arăți că ai cardul și atât! Te lasă în pace! Nu are ce să îți facă! E gratuit! Ideea a fost bună, dar sistemul nu merge, nu e întreținut. Asta e, mergem cu tramvaiul pe gratis!”, a declarat un clujean de 30 de ani care de un an și jumătate circulă zilnic nelimitat cu tramvaiul, cu același abonament pe o lună făcut în luna noiembrie a anului 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *