Din oras

Cu girul Consiliului Judetean, levigatul de la Pata Rît îi va intoxica în continuare pe clujenii din Sânnicoară și Apahida

Jocurile politicianiste ale lui Alin Tișe lasă nerezolvat dezastrul ecologic de la Pata Rât. Glumițele de grădiniță și cearta cu prefectul Clujului sunt mai importante decât stația de osmoză și sănătatea clujenilor din Sânnicoară și Apahida. Bravo, jos pălăria!

Consiliul Județean Cluj nu mai montează stația de osmoză inversă, care să împiedice revărsarea levigatului în valea Zăpodie și ulterior în râul Someș. După doar patru zile, președintele Alin Tișe s-a răzgândit. Dacă Prefectul județului nu i-a aprobat instituirea stării de urgență, cheltuiala pentru o stație de levigat care ”nu este prevăzută în contract cu constructorul” nu poate fi făcută, apreciază președintele CJ Cluj.

Asta deși, în urmă cu câteva zile, Alin Tișe declara că va declanșa procedura de expropriere chiar azi (adică luni 30 octombrie – n.red.) și după ce aceasta va fi finalizată, în cinci zile va aduce stația de levigat.

„Pentru că nu mai există nicio situație de urgență și nu a fost instituită starea de alertă , am oprit demersurile pentru exproprierea terenurilor pe care urma să montăm stația de osmoză inversă. Dacă nu avem situație de urgență, urmăm procedura standard și pentru levigat și pentru alunecare. O vom lua pas cu pas. Nefiind stare de urgență nu mai putem să facem cheltuială pe o stație de levigat care nu este prevăzută în contract cu constructorul. (…) Ar fi fost o cheltuială suplimentară de un milion de lei din bugetul Consiliului Județean. Singurii care pot interveni pentru poluare sunt cei de la Apele Române. (…) CIne este responsabil de poluare? Noi am preluat rampa să o închidem, în virtutea proiectului european am preluat Pata Rît, doar administrăm ce e acolo… până se stabilește cine este vinovat de poluare Apele Române iau măsuri de urgență, după care se îndreaptă împotriva poluatorului , a declarat în ședința de astăzi, președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Președintele CJ Cluj mai susține că instituția așteaptă un punct de vedere din partea Universității Tehnice, instituția care trebuie să determine cauza alunecării de teren din zona Pata Rît, alunecare de deșeuri care se află pe un teren privat în suprafață de aproximativ trei mii de metri pătrați.

”Adresa CJSU spune că nu este situație de urgență, deci nu putem interveni pe situații de urgență”, explică Alin Tișe.

Tot pe parcursul ședinței Consiliului Județean de astăzi s-a repetat, cu obstinație, până pricepe toată lumea, că un vinovat pentru trenarea rezolvării problemelor cu deșeurile pe care le are județul Cluj se caută încă.

”Garda de Mediu ne-a amendat că de ce e poluare acolo. Dar, repet, poluarea e pe un teren privat, care nu ne aparține nici nouă, nici primăriei și atunci cine intervine în regim de urgență să elimine poluarea?” – s-a întrebat reprezentantul administrației județului, Alin Tișe.

Deci, deși știa din 2009 că rampa de deșeuri de la Pata Rît îi îmbolnăvește grav pe locuitorii din Sânnicoară și Apahida, Alin Tișe, care a insistat să se facă CMID într-o locație alăturată, nu se simte vinovat cu nimic… Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version