In vizor

Cu complicitatea autorităților locale, de la Crăciun și până după Anul Nou, românii îl sărbătoresc pe Sfântul Retardie Azvârlitorul de Petarde

Mai mulți clujeni au făcut sesizări, prin intermediul aplicației MyCluj, în care îi solicită Primăriei Cluj-Napoca să ia măsuri împotriva celor care aruncă petarde în această perioadă, anunță Gazeta de Cluj.

„Se aruncă petardele din balcoane”

„In zona străzii Brancusi suntem aproape ca în Gaza de la Crăciun pana la Boboteaza. Azi s-au aruncat petardele de la 10 dimineața. Se arunca și pe strada Romul Ladea. Practic nu mai poți ieși la o plimbare pentru ca se arunca petardele din balcoane”, a transmis un clujean.

„Încep să vibreze geamurile de la casă”

„Doresc sa va semnalez o problema in sensul ca seara, in zona Manastur – Aleea Moldoveanu, incontinuu se pocnesc petarde foarte puternice de incep sa vibreze geamurile de la casa. Va rog sa luati masuri si sa verificati, amendati si confiscati petardele gasite la comercializare in diferite garaje transformate in magazine sau la tarabele ce vand produse ce nu respecta normele in vigoare. Sunetele puternice sunt incontinuu noaptea, fara a exista o ora de liniste sau decență.”, a reclamat o altă persoană.

Tarabe cu petarde cu complicitatea petardaților din Primăria de 5 Răchițele

”Clujeni, sunteți revoltați de bubuituri? Nu mai suportați? Vă întrebați de ce se pușcă de 5 zile mai mult? Uitați de ce:

Tarabele de 3 lei, stil anii 90’, vând petarde și artificii în toate piețele cu acordul Primăriei! De ce nu vând jucării de 1 iunie sau alte produse, decât “în locuri special amenajate”? Pentru ca bani…

Nu se întreabă nimeni de ce “gospodarul”, care pune ordine supremă în orașul comoară, nu își bagă căpșorul lui simpatic în față și rânjetul etern pentru a NU elibera autorizații acestor bișnițari?

Nu contează oare ca noi nu taxăm Primăria și pRiMaRul, noi cei revoltați de miile de bubuituri, DINTRE BLOCURI, care ne dau palpitații, ne trezesc din somn, dar și mai rău, NE TRAUMATIZEAZĂ copiii și animalele?

Nu contează, așa este. Noi suntem români și înghițim! Mergem mai departe, mai trece un an și peste 11 luni ne smiorcăim din nou ca oare ce să facem?”

FOTO: Claudiu Olenici