In vizor

Cu ce averi se laudă candidații la funcția de primar: venituri din dobânzi, conturi bancare, case și terenuri

Scris de 185

Fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca este râvnit de 14 candidați, mai mult sau mai puțin cunoscuți publicului. Merită specificat faptul că, cel puțin în cazul unora dintre aceștia, precum Daniela Gâfu, candidat din partea Partidului România Mare, declarația de avere nu poate fi identificată, în vreme ce alți potențiali demnitari și candidați la fotoliul de primar numără mai multe bunuri, poate, decât activități publice: terenuri, conturi bancare și mai multe case de locuit. Veniturile acestora nu sunt, de bună seamă, de neglijat.

Vă propunem trei nume de candidați la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca: cunoscând declarațiile acestora de avere putem avea o perspectivă nouă, o imagine mai clară despre potențialul primar care va administra unul dintre cele mai bogate orașe din țară după alegerile din 27 septembrie 2020. 

CITEȘTE ȘIContracandidații lui Emil Boc: Daniela Gîfu (Partidul România Mare) a intrat în luptă cu multă dârzenie, condusă de motto-ul „Totul este trist în lume!”. Și totuși, ce șanse are în fața lui Boc?

Csoma Botond (UDMR) – 

deține un teren intravilan în municipiul Cluj-Napoca, achiziționat în 2011, cu o suprafață totală de 500 mp. De asemenea, posedă o casă de locuit, dobândită în 2014, cu o suprafață de 190 mp.

Candidatul UDMR la funcția de primar menționează și un autoturism marca Ford Mondeo, an de fabricație 2011, precum și o rulotă.

Nu amintește nici un fel de posesiuni sub formă de obiecte de artă sau de cult ori metale prețioase.

Menționează două conturi bancare curente, cu un sold de 11.037,36 lei și 74.063,63 euro. În 2017 a contractat un credit în valoare de 30.000 (nu este menționată moneda), credit scadent în 2020.

În calitate de deputat în Parlamentul României, a încasat un venit anual în valoare de 134.328,00 lei. 

CITEȘTE ȘIContracandidații lui Emil Boc: Deputatul UDMR Csoma Botond, candidatul care face campanie pe bicicletă

Avram Fițiu (PMP) –

deține două terenuri intravilane cumpărate în 1996 și 2005, cu suprafață de 2.100 mp și respectiv o cotă parte de 367 mp, 33 mp teren de sub construcție apartament.

De asemenea, o casă de locuit cu o suprafață de 110 mp, precum și un apartament de 83 mp.

Menționează două autoturisme, ambele având anul de fabricație 1991, autoturisme marca Dacia și Opel.

Nu amintește nici un fel de raporturi bancare ori interes pentru lucrări valoroase de artă.

În calitate de conferențiar universitar la USAMV Cluj-Napoca, a încasat un venit anual în sumă totală de 121.716 lei. Soția candidatului PMP la funcția de primar, Fițiu Ileana Viorica, în calitate de consultant proiecte, a obținut un venit anual în valoare de 28.200 lei. Profesorul Avram Fițiu menționează și veniturile celor doi copii: în calitate de muncitor necalificat la Plus Geia Grup, unul dintre aceștia a obținut un venit de 18.896 lei (8 luni), iar celălalt, în calitate de recuperator creanțe la Geri România, un venit de 11.400 lei (6 luni). Profesorul Avram Fițiu nu amintește alte surse de venit, precum drepturi de autor etc. 

CITEȘTE ȘIContracandidații lui Emil Boc: Avram Fițiu, candidatul PMP, profesorul agricultor 
 
Petru Mîndru (PRN) –

are una dintre cele mai consistente declarații de avere, amintind peste 30 de parcele și terenuri la categoria fâneața și pășune, terenuri forestiere ori pădure, dar și terenuri arabile, mare parte dintre acestea moștenite ori cumpărate.

Conform declarației de avere depuse anul trecut, suprafața acestora variază între 800 mp pentru un teren intravilan și 611698 mp pentru un teren fâneața/arabil.

Deține o casă de locuit în Cluj-Napoca, singurul imobil construit, cu o suprafață de 344 mp, precum și alte trei case/grajd/magazie, moștenite.

Menționează un singur autoturism marca Dacia, an de fabricație 2016.

Câteva conturi bancare, sub formă de conturi curente și depozite bancare, toate în lei, cu valori situate între ½ 100000 și ½ 118750,43 lei. 

CITEȘTE ȘIContracandidații lui Emil Boc: Petru Mîndru – partidul România Noastră, candidatul susținut de persoane decedate

Din cedarea folosinței bunurilor (închirierea casei), Petru Mîndru a obținut un venit anual de ½ 13.400 (nu este menționată moneda).

Dobânda obținută de la CEC Cluj este în valoare de 856 (nu este menționată moneda), iar dobânda bancară obținută în 2018 este de 1369, plus dobânda încasată de soția acestuia, în valoare de 1595.

Veniturl din pensia încasată de la MaPN este de 44028 lei, iar subvenția obținută de la APIA este în valoare de 2358,03. Venitul anual obținut de la Consiliul Județean Cluj de soția candidatului PRN, Saveta Mîndru, este în valoare de 74210 lei. 

CITEȘTE ȘITribunalul Cluj îl resuscitează pe candidatul PRN la Primăria Cluj-Napoca, Petru Mîndru. El era acuzat că şi finalizat lista cu semnături de la morţi

Candidații la Primăria Cluj-Napoca sunt:

• Emil Boc, Partidul Național Liberal – actual edil;

• Dan Cristian Codrean, Pro România – avocat;
• Emanuel-Dumitru Ungureanu, Alianța USR-Plus – deputat;
• Csoma Botond, Uniunea Democrată Maghiară din România – deputat;
• Bogdan Gârbovan, Partidul Verde – pensionar;
• Radu Călin Lupaș, Partidul Republican – antreprenor
• Sorin-Valeriu Naș, Partidul Forța Națională – director general la o companie;
• Paul Eugen Siserman, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – bucătar;
• Adela-Dorina Mîrza, Partidul Alternativa Dreaptă – specialistă marketing;
• Simona-Teodora Roșca-Neacșu, Alianța pentru Unirea Românilor – artist plastic;
• Avram Fițiu, Partidul Mișcarea Populară – cadru didactic universitar;
• Valentin Claudiu Cuibus, Partidul Social Democrat – fost şef al ISJ Cluj;
• Daniela Gîfu, Partidul România Mare – cercetător ştiinţific.

•  Petru Mîndru – Partidul România Noastră (PRN)ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Din oras
  Swarco Vicas din Târgoviște vinde vopsea pentru marcaje rutiere de 2,8 MILIOANE LEI către Primăria lui Boc. Vopseaua de pe pista de biciclete din Piața Unirii s-a distrus la scurt timp de la darea în folosință
 • Acum 14 hours Sport
  Cornel Dinu: „Doar Boc vrea promovarea lui U, restul greilor, NU”
 • Acum 14 hours Eveniment
  Proiectul de reabilitare a căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor a înregistrat 19 oferte. Clujenii încă așteaptă modernizarea giratoriului blocat de la Tăietura Turcului
 • Acum 15 hours De cartier
  În cartiere, benzile dedicate pentru BUS sunt proiectate în viitor: «În Zorilor nu sunt suficiente linii de bus pentru a face proiectul rentabil… Astăzi trebuie să gândim metropolitan»
 • Acum 16 hours Cooltura
  Un spectacol de comedie neagră: „Crimă cu pistol și bile” se joacă la Teatrul Național Cluj cu regizorul în greva foamei
 • Acum 17 hours Din oras
  Turnul Pompierilor ar putea fi inclus în următoarea ediție #NoapteaMuzeelor, pentru a satisface «setea pe care o au clujenii să vadă diferite chestiuni» culturale
 • Acum 17 hours Afacerea zilei
  Profit în creștere pentru distribuitorul de gaze italian CPL Concordia. Anul trecut a făcut profit de 2,2 MILIOANE EURO
 • Acum 17 hours Din oras
  Atenție la picioare! În „Clujul pietonal”, pe un trotuar din dreptul unui șantier a apărut o „țeapă de gaz”
 • Acum 19 hours Cooltura
  SE ÎNTÂMPLĂ ŞI LA “CASE MARI” ŞI “EDUCATE”: Hărțuire sexuală, umilire, viol. Mărturiile unor studenți sau absolvenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj
 • Acum 19 hours De cartier
  Autoritățile vor să monteze dale înierbate pe Titulescu, pentru a salva zona verde de pe spațiul pietonal, însă în viitor: «Parcările vor fi în spatele blocurilor, iar trotuarele vor fi recuperate»
 • Acum 19 hours Eveniment
  Primăria cumpără laptopuri și calculatoare de peste 1,3 MILIOANE LEI. Digitalizarea încă lasă de dorit
 • Acum 20 hours Eveniment
  UN CONTRACT DE MILIARDE DE LEI, PUBLICAT ÎN SEAP: anunțul pentru achiziția de zeci de rame electrice. Şi Clujul va beneficia
 • Acum 21 hours In vizor
  RUȘINE, BĂ, CIUCĂ! Escrocheria EUROCOMUNICARE continuă și sub mandatul premierului cu grade și doctorat plagiat. Ciucă a numit-o pe Alina Bârgăoanu pentru un nou mandat la Consiliul de Administrație al Institutului European
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE