Din oras

CTP Romantic: cum face Compania de Transport din Cluj economie de curent pe seama cetățenilor VIDEO

Pe de-o parte, Compania de Transport Public are un consum imens de energie electrică la automatele de bilete, care nu trezește interesul autorităților, iar pe de altă parte, compania lui Liviu Neag – haideți să recunoaștem cu toții: CTP Cluj e a directorului, nu e în serviciul cetățenilor – face economie de curent pe seama clujenilor. Un exemplu în acest sens îl puteți urmări în imaginile de mai jos: la prima vedere am putea crede că e o pană de curent, dar în calitate de cetățean care folosește transportul în comun, țin să dezmint această părere. Noile autobuze (marca Mercedes parcă, pe unele dintre ele le-am și botezat „bocobuse” datorită dimenisunii: de la începutul anului 2018 au fost puse în circulație în Cluj 11 autobuze electrice Solaris și 15 autobuze articulate Mercedes de 18 metri lungime) se dovedesc a fi extrem de economicoase: dacă în autobuzele de tip vechi, Astra BUS, care sunt destule, cât un intreg garaj al CTP și pe care vi le voi arăta cât de curând, nu există nici aer condiționat și nici căldură, întrucât șoferii fac economie, atunci în noile autobuze achiziționate de Primăria Cluj-Napoca pe fonduri eu, dar și din banii clujenilor, se face economie de curent. 

CITEȘTE ȘIStații DUBIOASE de bilete, consum ENORM de curent: „Iată cum sunt sifonați banii clujenilor!”

autobuze noi în flota ctp

autobuse Astra BUS obosite 

Nu o dată m-am întrebat cum se face că în timp ce staționează în stații, lumina în aceste autobuze este activată, iar în timpul mersului, pe-nserat, călătorii stau în beznă totală. O pradă mai mult decât ușoară pentru hoții de buzunare. 

Și, totuși, fârtaților, cum se face că aceste autobuze șmechere, pe care administrația a dat saci de bani, cu care primarul Boc l-a plimbat până și pe George Buhnici de la pro tembel, pentru reclamă, se dovedesc a fi periculoase pe timp de noapte? 

Cel mai probabil, explicația constă în romantismul caracteristic directorului Companiei de Transport Public Cluj, director de pe vremea lu nea Nicu, un romantism cu care ar vrea să-și molipsească și călătorii. 

Carevasăzică, treaba stă cam așa: 

 – în autobuzele de tip vechi nu avem aer condiționat și nici caldură, chiar dacă Emil Boc susținea c-a rezolvat-o si p-asta.

– iar în autobuzele noi nu avem curent pe timp de seară. Economia liberală, aia economicoasă, este încercată la greu pe seama clujenilor. 

Apropo, dacă veți urmări autobuzele care circulă pe ruta Zorilor, cartierul primarului, veți constata că pe acest traseu nu prea mai figurează autobuze vechi, ci doar din astea faine, pe gustul lui Emil Boc. 

De bună seamă, Emil Boc nu circulă cu autobuzele aglomerate, pe timp de seară, care sunt lipsite de curent electric. 

Iar cei care folosesc transportul public în comun știu despre ce vorbesc: aflate în circulație, autobuzele sunt scufundate în beznă, și numai în stații, atunci când bocobusul își deschide ușile, abia atunci se aprinde și lumina pentru fraieri. 

Da, și încă una: nici până în ziua de azi, deși s-au scurs mai bine de trei săptămâni de atunci, nu am văzut pe ruta Centru-Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea nici un autobuz electric, deși primarul se bătea cu pumnul în piept la posturile de radio comode și călduțe, cum că au fost introduse vreo 20 noi autobuze electrice, din care și pe ruta amintită vor circula câteva.

Povești.

Așa stând lucrurile, n-aveți decât să călătoriți în beznă și să vă felicitați administrația mult iubită pentru serviciile de doi lei oferite în batjocură. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *