Din oras

CTP Romantic: cum face Compania de Transport din Cluj economie de curent pe seama cetățenilor VIDEO

Scris de 677

Pe de-o parte, Compania de Transport Public are un consum imens de energie electrică la automatele de bilete, care nu trezește interesul autorităților, iar pe de altă parte, compania lui Liviu Neag – haideți să recunoaștem cu toții: CTP Cluj e a directorului, nu e în serviciul cetățenilor – face economie de curent pe seama clujenilor. Un exemplu în acest sens îl puteți urmări în imaginile de mai jos: la prima vedere am putea crede că e o pană de curent, dar în calitate de cetățean care folosește transportul în comun, țin să dezmint această părere. Noile autobuze (marca Mercedes parcă, pe unele dintre ele le-am și botezat „bocobuse” datorită dimenisunii: de la începutul anului 2018 au fost puse în circulație în Cluj 11 autobuze electrice Solaris și 15 autobuze articulate Mercedes de 18 metri lungime) se dovedesc a fi extrem de economicoase: dacă în autobuzele de tip vechi, Astra BUS, care sunt destule, cât un intreg garaj al CTP și pe care vi le voi arăta cât de curând, nu există nici aer condiționat și nici căldură, întrucât șoferii fac economie, atunci în noile autobuze achiziționate de Primăria Cluj-Napoca pe fonduri eu, dar și din banii clujenilor, se face economie de curent. 

CITEȘTE ȘIStații DUBIOASE de bilete, consum ENORM de curent: „Iată cum sunt sifonați banii clujenilor!”

autobuze noi în flota ctp

autobuse Astra BUS obosite 

Nu o dată m-am întrebat cum se face că în timp ce staționează în stații, lumina în aceste autobuze este activată, iar în timpul mersului, pe-nserat, călătorii stau în beznă totală. O pradă mai mult decât ușoară pentru hoții de buzunare. 

Și, totuși, fârtaților, cum se face că aceste autobuze șmechere, pe care administrația a dat saci de bani, cu care primarul Boc l-a plimbat până și pe George Buhnici de la pro tembel, pentru reclamă, se dovedesc a fi periculoase pe timp de noapte? 

Cel mai probabil, explicația constă în romantismul caracteristic directorului Companiei de Transport Public Cluj, director de pe vremea lu nea Nicu, un romantism cu care ar vrea să-și molipsească și călătorii. 

Carevasăzică, treaba stă cam așa: 

 – în autobuzele de tip vechi nu avem aer condiționat și nici caldură, chiar dacă Emil Boc susținea c-a rezolvat-o si p-asta.

– iar în autobuzele noi nu avem curent pe timp de seară. Economia liberală, aia economicoasă, este încercată la greu pe seama clujenilor. 

Apropo, dacă veți urmări autobuzele care circulă pe ruta Zorilor, cartierul primarului, veți constata că pe acest traseu nu prea mai figurează autobuze vechi, ci doar din astea faine, pe gustul lui Emil Boc. 

De bună seamă, Emil Boc nu circulă cu autobuzele aglomerate, pe timp de seară, care sunt lipsite de curent electric. 

Iar cei care folosesc transportul public în comun știu despre ce vorbesc: aflate în circulație, autobuzele sunt scufundate în beznă, și numai în stații, atunci când bocobusul își deschide ușile, abia atunci se aprinde și lumina pentru fraieri. 

Da, și încă una: nici până în ziua de azi, deși s-au scurs mai bine de trei săptămâni de atunci, nu am văzut pe ruta Centru-Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea nici un autobuz electric, deși primarul se bătea cu pumnul în piept la posturile de radio comode și călduțe, cum că au fost introduse vreo 20 noi autobuze electrice, din care și pe ruta amintită vor circula câteva.

Povești.

Așa stând lucrurile, n-aveți decât să călătoriți în beznă și să vă felicitați administrația mult iubită pentru serviciile de doi lei oferite în batjocură. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 8 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 9 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 10 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 1 day Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 2 days Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 2 days PubliNews
  Ce faci în weekend? Iulius Mall Cluj și elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” te așteaptă la un spectacol de dans inedit
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE