Politica

Csoma Botond (UDMR): Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare ar crea haos

O eventuală comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare în luna iunie ar genera probleme în administrație, spune la RFI liderul deputaților UDMR, Csoma Botond. El consideră că o variantă mai bună ar fi comasarea localelor cu prezidențialele.

Csoma Botond nu vede cu ochi buni comasarea alegerilor locale cu cele europene în luna iunie, variantă discutată la PNL și PSD:

”Noi încă nu am luat o decizie cu privire la comasare. Dat fiind faptul că alegerile europarlamentare vor fi pe data de 9 iunie, iar mandatele aleșilor locali expiră la sfârșitul lunii septembrie, cred că s-ar crea un haos, pentru că trei sau patru luni de zile vom avea în paralel două sisteme, un sistem care a fost ales, consilii locale, cu membri aleși și un consiliu local care mai are din mandat vreo patru luni, tot așa, la primari, viceprimari, președinți de consilii județene, vicepreședinți de consilii județene, am avea un sistem paralel haotic. Credem că acest lucru este o problemă. Ar îngreuna și crearea majorităților locale din negocierile dintre diferitele partide în vederea creării majorităților locale”.

Liderul deputaților UDMR crede că ar fi mai ușor de comasat alegerile locale cu cele prezidențiale:

”Noi am și depus un proiect de lege în acest sens. Eu cred că ar fi mai ușor să comasăm de exemplu alegerile locale cu cele prezidențiale, pentru că președintele are alte atribuții decât autoritățile locale, e o singură persoană, nu s-ar crea un haos ca și în cazul aleșilor locali, că există două sisteme paralele, este un președinte ales, care intră în mandat peste trei luni”.