Rautacisme

Cseke Attila, neutru ca Elveția, în cazul medicului Lucan: Nu urmăresc și nu cunosc toate detaliile discuțiilor, dezbaterile, punctele de vedere exprimate pe marginea așa-numitului ”caz Mihai Lucan”

Scris de 479

Cseke Attila, ministru al Sănătății în perioada când s-a efectuat controlul intens mediatizat la Agenția Națională de Transplant (ANT), susține că nu are nicio implicare în cazul medicului Mihai Lucan.

În răspunsul trimis la solicitarea Ziar de Cluj – în care îi ceream punctul de vedere cu privire la articolele recent apărute în presă – Cseke Attila afirmă că și-a îndeplinit atribuțiile conform protocoalelor și nu cunoaște prea bine actualul caz Lucan.

“Nu urmăresc și nu cunosc toate detaliile discuțiilor, dezbaterile, punctele de vedere, articolele din presă exprimate pe marginea așa-numitului “caz Mihai Lucan”. Toate rapoartele de control însușite de subsemnatul în calitate de ministru al sănătății au fost transmise spre valorificare structurilor și instituțiilor din domeniul medical sau altor instituții abilitate”, ne-a transmis Cseke Attila.

La întrebarea legată de demisia în urma controlului ANT din 2011, fostul ministru al Sănătății a răspuns că și-a dat demisia din cu totul alte motive decât cele speculate de presă.

,,Motivul determinant al demisiei mele din funcția de ministru al sănătății din data de 4 august 2011 este cel prezentat public la acea dată și anume: lipsa consultării Ministerului Sănătății legat de rectificarea bugetară din luna august 2011 și nealocarea sumelor solicitate de acest minister. Demisia mea, ca act unilateral de voință, nu a avut alt motiv determinant”,  a declarat Cseke Attila. 

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu a postat recent pe pagina sa de socializare noi documente privind posibila implicare a primarului Emil Boc în protejarea intereselor lui Mihai Lucan. Potrivit acestor documente, actualul ministru Bodog, rudă prin alianță cu Lucan a fost membru în Corpul de Control care a fost trimis de ex-ministrul Sănătății în Cabinetul Boc, Cseke Attila, să îl controleze pe Mihai Lucan. Întrebarea pe care o ridică vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, ca urmare a deranjului iscat de acest control, este: “Ce ne facem dacă aflăm că Lucan l-a sunat pe Boc ca acesta să îl demită pe Cseke sau să roage UDMR să îl retragă pentru că se băgase în mafia Lucanului? Mai ales că, după acest control la ANT, “mafia lui Lucan nu a fost deranjată de Boc, dimpotrivă…” 

De asemenea, și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a afirmat într-un mesaj postat pe facebook că în urma controlului din 2011 la Agenția de Transplant au fost găsite mai multe nereguli.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 5 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 6 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 8 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 9 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 9 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 9 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE