Din oras

Cristi Minculescu & Nutu Olteanu Super Grup vor sa demonstreze la Cluj ca rockul e mereu tanar

In cateva ore va incepe la Casa de Cultura a Studentilor un concert cum nu s-a mai vazut la Cluj: doua staruri rock care au inflacarat tineretul in anii comunismului, alaturi de doi instrumentisti suedezi, vor sustine un concert in fata publicului clujean. Rockul nu e doar o poveste de tinerete si concertul de astazi va demonstra asta, a spus Nutu Olteanu, cunoscut rockerilor de altadata ca membru Holograf.

Conferinta de presa de la hotelul Sun i-a reunit in fata presei clujene atat pe cei doi lideri ai trupei, cat si pe ce doi muzicieni suedezi ai proiectului, Anders Diephuis si Ken Sundberg. Minculescu s-a aratat bucuros de sansa de a sustine acest concert la Cluj, mai ales in conditiile actuale. 

“E un privilegiu sa putem sustine acest concert aici, mai ales in contextul in care suntem intr-o perioada in care nu se mai misca nimic la nivel social, din pacate”, a spus Minculescu. 

Acesta si-a amintit ca, printre altele, de Cluj il leaga o amintire de la un concert tinut cu Iris in 1987, la actuala cantina de la Remarul 16 Februarie, de la care publicul nu i-a mai lasat sa plece si au pierdut trenul de noapte. 

“Era la Sala Armonia a fabricii, s-au rupt atunci trei randuri de scaune, din primele randuri”, si-a amintit Tiberiu Farcas, organizatorul concertului de la CCS, la acea vreme tanar fan Iris. 

Despre plecarea lui Minculescu in Germania, Olteanu a precizat la conferinta de presa ca a avut la baza motive medicale. 

“Acolo, spitalele sunt hoteluri cu doctori. Aici, nu va doresc sa ajungeti careva la spital”, a rezumat Minculescu situatia, precizand ca se simte foarte bine in prezent. 

In acelasi context, Nutu Olteanu a marturisit ca si el avut probleme cu sanatatea, ca a fost diagnosticat cu 15 ani in urma cu cancer limfatic, insa tratamentele primite in strainatate l-au insanatosit complet. 

Artistul a fost ultima data la Cluj in urma cu 10 ani, cand a venit cu cei de la Holograf si a marturisit ca exista “o magie” de ordin artistic intre el si Minculescu pe scena. 

“Cristi e cel mai rock tip cu care am cantat. E o chestie care s-a intamplat in tineretea noastra si, in seara asta, vrem sa demonstram ca rockul nu tine de o varsta, nu e o poveste de tinerete. Cu asta te nasti si mori”, a spus Olteanu. 

Proiectul Cristi Minculescu si Nutu Olteanu Supergrup se va concretiza si cu un album la care se lucreaza intens. 

“O sa ascultati sase piese de pe acest album in aceasta seara.Trei le cant eu, trei le va canta Ken si o sa cante si Cristi. El e liber sa fie solist la o piesa sau la toate piesele albumului”, a mai spus Olteanu. 

Pe de alta parte, Minculescu a marturisit ca ii datoreaza lui Olteanu cariera sa fulminanta la Iris. 

“Eu am intrat in curentul rock atunci cand Nutu s-a retras si mi-a acordat mie locul lui. Mi-a intins o mana cand abia faceam 22 de ani, ii multumesc si acum”, a declarat Cristi Minculescu. 

Intrebat daca se asteapta sa vina la concert publicul care umplea salile la recitalurile Iris, acesta a spus  ca “ma astept sa vina la rock, nu la Iris”. 

“Sigur, ar fi minunat sa vina lumea la concertul nostru de la CCS”, a spus vedeta. 

Concertul Cristi Minculescu & Nutu Olteanu Supergrup va avea loc de la ora 19. In deschidere va canta trupa clujeana C.A.S.H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *