Politica

Crin Antonescu promite finantare pentru pista in 2014

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a vizitat astazi pista de 2.100 de metri a aeroportului international Cluj, care mai are putin si va fi inaugurata. Antonescu a promis sustinere financiara din partea Guvernului si pentru anul viitor.

„In calitate de parlamentar si de presedinte al Senatului si de copresedinte al aliantei politice care detine majoritatea si care are responsabilitatea guvernarii, evident ca nu doar lobby, ci trebuie sa aducem toate argumentele ca acest obiectiv sa fie prioritar si ca atare bugetat”, a raspuns Antonescu, intrebat daca va face lobby pentru finantarea pistei si  in 2014. Presedintele PNL a spus, de asemenea, ca proiectul este unul de importanta regionala.

Uioreanu a declarat ca a cerut ajutor de la Guvern, de 50 de milioane de lei, pentru pista aeroportului.

„Exista o Hotarare de Guvern care urmeaza sa fie adoptata, pentru alocarea acestei sume, avand in vedere ca pista aeroportului este un obiectiv strategic”, a declarat presedintele CJ Cluj. Chiar si fara acest ajutor, CJ Cluj va aloca banii necesari pentru plata lucrarilor la pista, a promis Uioreanu.

Noua pista a Aeroportului Cluj va fi inaugurata in 17 octombrie. Lucrarile au inceput in septembrie 2011. Noua pista a ajuns sa coste 188 de milioane de lei, fara TVA, dupa ce proiectul a fost estimat la 137,8 milioane de lei, fiind necesare lucrari suplimentare.  Constructorul piestei este consortiul Constructii Napoca – Icco Systems – Geo Arc Otopeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *