Din oras

Criminalul bombardier Tudor Carje, arestat 30 de zile pentru trafic greu de droguri. In fata instantei, plangea ca el nu stie cu drogurile, DIICOT l-a prins cu 26 de kg de iarba

O veste excelenta ne-a furnizat ieri DIICOT Cluj: a „curentat” o retea foarte importanta de traficanti de droguri. Presa clujeana s-a concentrat mai mult pe interlopul Adrian Grosan, dar stirea importanta e ca a fost retinut si, mai apoi, arestat preventiv pentru 30 de zile si bombardierul ucigas Tudor Carje, cocalarul care a ucis-o acum 4 ani pe studenta Gabriela Ripan intr-un cumplit accident in Floresti.

Bombardierul Carje va iesi din parnaie la pensie, avand in vedere ca DIICOT l-a prins cu 44 de kilograme de droguri, din care 26 (!) erau „iarba”, ceea ce arata ca baietii nu se jucau.

Aceasta arestare va fi foarte importanta si pentru instanta care judeca celalalt dosar al lui Carje, al uciderii Gabrielei Ripan, acolo unde Carje s-a dat virgin intr-ale drogurilor, spunand in fata judecatorilor ca el nu le are cu ele, ca nu s-a drogat in seara accidentului, desi prima analiza de sange arata ca era bine „aghezmuit” cu droguri de mare risc.

Instanta ar putea apasa putin si pe tacerea suspecta a IML Cluj, unde, la alta analiza a sangelui nu s-a descoperit fentanilul administrat lui Carje, in timp ce la IML Targu-Mures, proba a fost pozitiva.

Tot judecatorii care gestioneaza dosarul uciderii Gabrielei Ripan trebuie sa nu ignore faptul ca, in momentul retinerii lui Carje de catre DIICOT, acesta se afla la volanul unui autoturism, desi nu avea dreptul de a conduce. Adica a fost prins incalcand grav legea de doua ori in aceeasi secunda (a fost prins vanzand 800 de grame de droguri).

O alta veste extraordinara este ca cel de-al treilea cocalar retinut pentru trafic de droguri este nimeni altul decat Popa Horea Emil, amicul lui Carje. La ordinul acestuia, Popa Horea Emil mi-a vandalizat masina in 2019, vrand sa ma omoare pentru articolele mele despre uciderea studentei Gabriela Ripan.

 

Marele IPJ Cluj nu a fost in stare sa il gaseasca vinovat timp de patru ani.

Pe aceasta cale, il rugam pe comandatul IPJ Cluj, Mihai Rus, sa il ia la o discutie putin pe adjunctul Constantin Ilea care, la ultimele trageri cu presa, la Colina, a baut cu alti ziaristi niste uiscane incercand sa si-i apropie pentru a „combate” presa de „rezistenta”, aia fiind noi, cei de la Ziar de Cluj.

Militianul securist Ilea se crede mare ziarist, el a scris si articolele din Comisarul despre fostul sef al IPJ Cluj, Mircea Rus, acum cauta cu orice pret sa il dea jos pe Mihai Rus, fiindca nu suporta sa fie adjunct. Si de aia, zicem noi, ar trebui sa aiba loc o discutie mai profesionala cu Costica Ilea, iar Mihai Rus sa il intrebe pe acesta cum de a fost posibil ca bombardierul Carje sa conduca nestingherit in ultimul an prin Cluj, cine de la Rutiera ii vindea ponturi despre unde sunt filtrele de politie.

La final, ii uram succes avocatei devoratoare de interlopi Sonia Almas, punctul comun dintre interlopii Clujului, caci ea e avocata lui Carje din dosarul accidentului, a fost si avocata lui Grosan, si el retinut ieri, intr-un alt dosar al politistului Liviu Sipos. Are domnisoara Sonia Almas un fetis cu interlopii, stim noi prea bine, caci cu Grosan a fost in mare amor, de si-a schimbat pana si placutele de inmatriculare la masina in GRO.

Inca asteptam de la Baroul Cluj o pozitie oficiala despre faptul ca avocata Sonia Almas a fost gasita la ore tarzii in noapte de catre trupele speciale in anturajul actualului iubit, interlopul Bogdan Negrei, zis si Cretu, arestat si el pentru trafic de droguri (nu e suspect ca botoxata de Almas ii apara si e mereu prezenta in anturajul marilor traficanti de dorguri?).