In vizor

Creșa din Florești a fost ÎNCHISĂ după apariția a trei cazuri de COVID-19

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că s-a luat decizia să fie suspendată activitatea creșei Cetatea Fetei din Florești după ce în rândurile personalului au fost descoperite trei cazuri de COVID-19.

”Primaria Floresti suspenda activitatea Cresei Cetatea Fetei, in urma confirmarii a trei cazuri de COVID19, in baza notificarii oficiale din partea Directiei de Sanatate Publica. Directia de Sanatate Publica a judetului Cluj a transmis oficial printr-o adresa, confirmarea unui numar de trei cazuri de COVID19, in cadrul personalului angajat al Cresei Cetatea Fetei din comuna Floresti”, potrivit unui comunicat al Primăriei Florești.

In urma notificarii DSP Cluj, dupa efectuarea anchetei epidemiologice la cazul initial de infectare cu coronavirusul Sars Cov-2, vor fi adoptate urmatoarele masuri:
– se decide izolarea la domiciliu a cazurilor confirmate pentru 14 zile de la testarea RT PCR pozitiv
– carantinarea contactilor directi familiali
– carantinarea copiilor din Grupa IEPURASI in perioada 16-23 decembrie 2020
– carantinarea copiilor din grupa ARICI in perioada 15-28 decembrie 2020
– suspendarea activitatii Cresei Cetatea Fetei pana in data de 23 decembrie 2020.
– instituirea masurilor de curatenie si dezinfectie, precum si respectarea masurilor specifice raspandirii infectiei cu Sars Cov 2.

”Având ȋn vedere această decizie, vă comunic că ea a fost pusă ȋn aplicare şi creşa ȋşi suspendă activitatea. De asemenea, se vor aplica măsuri de curăţenie şi dezinfecţie intensă ȋn incinta creşei. Rata de incidenţă a cazurilor confirmate pozitiv de Covid 19, pe comuna Floreşti este astăzi, 17 decembrie, 5.99. Avem deci o rată de infectare ȋn scădere şi pentru acest fapt vă mulţumesc dumneavoastră pentru că respectati măsurile de distanţare şi ȋn acelaşi timp vă rog să nu lăsăm garda jos”, este mesajul transmis de primarul Bogdan Pivariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *