Sanatate

CORONAVIRUSUL SE ÎNTOARCE DIN "VACANŢĂ": A treia săptămână consecutivă de creștere a cazurilor de COVID-19 în România

Scris de 452

Relaxarea anunțată în urmă cu o lună de preşedintele Klaus Iohannis, pare să se apropie de sfârșit. Coronavirusul se întoarce “din vacanţă”. În toată această “vacanţă” campania de vaccinare a fost înlocuită de campania de alegeri a partidelor din coaliţie: PNL şi USR-PLUS. În rest România a rămas să se bucure de creşterea preţurilor şi de împrumuturile luate pentru plata pensiilor nesimţite. Coaliţa de guvernare este total pe contrasens cu ceea ce au promis în campania electorală şi cu ceea ce doresc românii. Politicienii au rămas blocaţi în propria campanie de imagine.

La Cluj, primarul Emil Boc se pregăteşte să pună din nou oraşul preş la picioarele plodului de sereist Buta, să-şi ţină festivalul de muzică pe stick. Suntem curioşi cine va plăti (dintre adevăraţii vinovaţi) preţul viitoarelor restricţii.

Săptămâna 26 iulie – 1 august a fost a treia săptămână consecutivă în care numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut. Pentru prima dată după două luni, numărul cazurilor noi săptămânale trece de 1000.

Evoluția pandemiei în România nu pare să țină cont de rata de vaccinare și nici de restricții și respectarea acestora.

În săptămâna 26 iulie – 1 august au fost înregistrate 1049 de cazuri noi de COVID-19. Autoritățile pun creșterea în principal pe extinderea variantei Delta a coronavirusului, devenită dominantă.

Ultima săptămână cu peste 1000 de cazuri a fost 31 mai – 6 iunie, după care a urmat o scădere constantă până la 285 de cazuri în săptămâna 5-11 iulie. Ulterior, s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri în fiecare săptămână. Situația din spitale este sub control, chiar dacă și numărul pacienților din secțiile de ATI s-a dublat.

În contextul acestei creșteri și a unui presupus val 4 al pandemiei în România, autoritățile vehiculează tot mai des scenariul revenirii la unele restricții, cu varianta ca acestea să fie impuse doar persoanelor nevaccinate. Pe de altă parte, se dorește evitarea opririi din nou a unor activități economice și școlare, după un an și jumătate de funcționare intermitentă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 58 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE