Eveniment

CORONAVIRUSUL ar putea plasa în CARANTINĂ UNTOLD, TIFF sau ELECTRIC CASTLE

Scris de 2,728

O informație cu adevărat importantă pare să le fi scăpat clujenilor amatori de festivaluri în aer liber, chef și voie bună: răspândirea vertiginoasă în România și creșterea alarmantă a numărului de persoane suspecte de infecție cu temutul Coronavirus ar putea determina autoritățile să anuleze evenimentele și adunările publice. Printre cele mai așteptate evenimente de acest fel, precum UNTOLD, TIFF ori Zilele Clujului ar putea fi anulate în acest an. Declarațiile aparțin șefului Departamentului pentru Situații de Urgență și Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat. 

Invitat recent în cadrul unui interviu, „Marius Tucă Show”, unde a răspuns celor mai frecvente dar și acute întrebări în privința protecției, măsurilor de prevenție, dar și a posibilelor moduri de răspândire a Coronavirusului în țara noastră, secretarul de stat Raed Arafat a dat de înțeles că autoritățile lucrează în baza mai multor scenarii în privința răspândirii temutului virus chinezesc în țara noastră, iar printre măsurile de contracarare figurează și scenariul francez, care vizează limitarea participării la evenimente și adunări publice sau orice alt tip de manifestație care implică prezența masivă a populației.

În acest fel, edițiile din acest an ale unor festivaluri precum UNTOLD, TIFF sau ELECTRIC CASTLE ar putea fi puse sub semnul întrebării. 

Redăm mai jos principalele declarații ale lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul interviului acordat pentru „Marius Tucă Show”:

„E o discuție care și la noi o analizăm încontinuu și este posibil la un moment dat să se vină cu o propunere similară cu propunerea Franței sau cu alte țări de a limita anumite participări la adunări publice. Este în discuție și este posibil să se aplice acest lucru, vedem cum progresează.

În Franța, cum a zis ministrul Sănătății de acolo, au fost în faza unu în care limitau intrarea virusului în țară, acum la ei virusul este în țară. Acum sunt într-o fază doi în care încearcă să limiteze răspândirea virusului în țară la ei și atunci iau măsuri de acest gen de limitare a întâlnirilor publice și astea sunt măsuri normale”, a ținut să precizeze secretarul de stat Raed Arafat. 

În lumina acestor declarații, desfășurarea unor evenimente precum Untold, Electric Castle, TIFF ori Zilele Clujului poate fi pusă sub semnul întrebării.

Cel puțin edițiile din acest an.

Iar în acest nou context, o parte dintre clujeni care sufereau de insomnie la fiecare ediție a festivalului Untold s-ar putea bucura de liniște, iar asta întrucât prezența Coronavirusului în România face ca legea zgomotului, dar și cea a bunului simț, să fie în sfârșit aplicate.

 

 

sursa info: MariusTucăShow

sursa foto: facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 10 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 10 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 12 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 13 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE