Eveniment

Coronavirus la CSM – Două persoane au fost testate pozitiv, clădirea a fost dezinfectată

Doi angajaţi ai Consiliului Superior al Magistraturii au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Spre deosebire de Parchetul General, unde cazurile de COVID-19 au fost ţinute secrete, iar dezinfectarea s-a făcut după mai multe zile, conducerea CSM precizează pentru STIRIPESURSE.RO s-au luat toate măsurile legale şi nu există un pericol pentru alte persoane.

Cele două persoane testate pozitiv fac parte din aparatul de lucru al CSM. Conducerea CSM a anunţat DSP, iar alţi 15 angajaţi, posibili contacţi direcţi, s-au autoizolat la domiciliu.

Clădirea CSM a fost dezinfectată prin nebulizare luni, mai precizează conducerea CSM. De altfel, potrivit unor surse din sistem, mai mulţi membri aleşi ai CSM s-au testat în ultimele zile, testele fiind negative.

Dacă situaţia de la CSM este clară, nu la fel stau lucrurile în privinţa Parchetului General. La mai bine de două săptămâni de la apariţia unui caz de COVID-19 şi izolarea la domiciliu a întregii conduceri a Secţiei de Urmărire penală şi Criminalistică, conducerea instituţiei nu a făcut nicio precizare despre incident. Dezinfecţia s-a făcut cu o întârziere de câteva zile. Persoanele aflate în izolare s-au întors deja la muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *