Politica

Cornel Itu și Horia Nasra neagă că s-ar fi răsculat împotriva propriului Guvern, deși pe lista semnatarilor moțiunii apar doi deputați PSD

Deputații PSD Cluj, Cornel Itu și Horia Nasra susțin sus și tare că nu au semnat moțiunea pentru demiterea Guvernului Dăncilă, deși niște voci răutăcioase au declarat pentru Ziar de Cluj că ei ar fi cei doi PSD-iști care au ajutat la completarea listei pentru strângerea semnăturilor necesare.

Horia Nasra, fostul președinte interimar al PSD Cluj, a declarat că nu a semnat moțiunea pentru că nu se află în București. Întrebat de reporterul Ziar de Cluj dacă ar fi semnat în cazul în care ar fi fost în Capitală, acesta a răspuns cu totul altceva:

„Atâta timp cât pe Ziar de Cluj sunt articole calomnioase la adresa mea, cu tot respectul, vă rog să nu mă mai sunați”, a spus Nasra.

Respectul este și nu prea. În calitate de deputat ar trebui să răspundă pentru a da socoteală în fața alegătorilor, din ai căror bani încasează lună de lună indemnizația grasă de parlamentar. Îi atragem atenția că atâta timp cât este plătit din bani publici este obligat să răspundă.

Cornel Itu nu a dorit să răspundă apelurilor telefonice. Ne-a răspuns scurt și sec cu un „NU” la un SMS în care îl întrebam dacă e adevărat că s-a răsculat împotriva conducerii centrale, a propriei guvernări și a semnat moțiunea de cenzură.

PNL a strâns 238 de semnături pentru moţiunea de cenzură privind demiterea Guvernului Dăncilă, au declarat surse liberale pentru Mediafax. Printre semnatari se numără şi doi deputaţi din PSD, trei de la minorităţile naţionale, altele decât UDMR, cât şi parlamentari din ALDE şi Pro România, au explicat surse liberale.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că până la finalul săptămânii vor fi finalizate discuţiile cu toate partidele parlamentare în privinţa moţiunii de cenzură, urmând ca mai apoi aceasta să fie depusă. El a adăugat că mizează pe contribuţia tuturor parlamentarilor ALDE.

Tot luni, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului. Acesta a precizat că 20 de parlamentari ALDE vor semna moţiunea.

PSD a decis strategia de a fi prezenţi în bănci la moţiune, însă să nu o voteze. Liderul formaţiunii, Viorica Dăncilă a avertizat încă din luna iunie că parlamentarii PSD care vor vota moţiunea ar putea fi excluşi din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *