Din oras

Copiii din Cluj-Napoca vor învăţa după cum le-a făcut Emil “OSĂ” Boc şcoli. La ZERO şcoli, viaţa lor se va sincroniza după durerea în cot a primarului care promite, dar uită să mai şi facă

Scris de 735

Începe şcoala. Ca în fiecare an, acest ne prinde ba cu buda-n curte, ba fără autorizaţii la incendiu, mă rog, mici probleme care, potrivit lui Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, “sunt cam exagerate”, el şialţii ca el au ajuns “valori naţionale” şi cu buda-n curte. Dacă vrei, puţi.

În orice caz, şcoala pentru copiii din clasele I – IV din Cluj-Napoca începe cu nevoia disperată de a-i înghesui, de-ai roti prin clasele şi spaţiile din ce în ce mai puţine al unui Oraş doborât la pământ de lăcomia Urbanismului de Cumetrie şi nimicnicia politico-administrativă, slugă a acestor “imobiliari”. În acest oraş se construieşte de 18 ani, sub îţlepata lipsă de fapte a lui Emil “OSĂ” Boc, blocuri peste case, blocuri între blocuri, blocuri peste blocuri, orice, numai şcoli nu.

Părinţii copiilor de la o şcoală centrală au primit deja acest mesaj:

Cum vă ziceam, copiii nu au de ce să aibă şi alte activităţi. Jumătate de an sunt victimele durerii în cot şi minciunilor primarului Cluj-Napoca.

Noroc că cei de la USR PLUS Cluj-Napoca s-au trezit din amorţeală şi încep să comunice eficient pe acest subiect. Extrem de târziu (copiii aceştia vor fi marcaţi de acest program), dar… în sfârşit!

“Cluj-Napoca, oraș fără școli. Chiar e educația prioritară pentru Emil Boc?
Săptămâna viitoare începe școala și în multe școli din municipiu elevii și părinții au fost înștiințați că se va merge în schimburi. Criza locurilor la creșă și grădiniță se tranformă într-o criză a locurilor la școală, iar administrația clujeană răspunde acestei provocări prea încet și insuficient. În timp ce Emil Boc și PNL nu au construit nicio școală cu adevărat nouă în oraș, ci doar corpuri sau etaje suplimentare, consilierii USR au depus deja 2 proiecte de hub-uri educaționale și vom continua să depunem 2 în fiecare an, dar din păcate priorizarea nu o facem noi. Nu încă!
Adriana Cristian, consilier local USR Cluj-Napoca:
E toamnă, părinții se revoltă iar, la fel cum au făcut-o și în anii trecuți, frustrările se adună și toate astea în timp ce domnul primar spune că educația este o prioritate pentru administrația PNL.
Domnule primar,
❌când nu construiești nimic nou din 91 și zici că o anexă la o clădire și împrăștierea claselor prin toate clădirile libere e o bună gestionare a situației atunci educația nu e prioritară!
❌când dintr-un proiect mare care include și un hub educațional tu scoți la licitație prima dată bazinul de înot înseamnă că educația nu e prioritară!
❌când îți ia peste 5 ani să faci o școală nouă atunci educația nu e prioritară!
❌când afirmi în ședința de Consiliu local că nu știi să fie o problemă cu locurile la grădiniță înseamnă că educația nu e prioritară!
❌când cheltui 35% din bugetul de dezvoltare, dar nu faci școli, înseamnă că educația nu e prioritară!
Când vrei să rezolvi o problemă estimezi nevoia, construiești urmărind tendința și suplimentezi puțin pentru creșteri neașteptate. Așa ar fi un oraș în care ar prima rezolvarea problemelor și nu PR-ul primarului numit de presă “primarul OSĂ”.
Nu e doar vina primarului și a administrației PNL, e și vina noastră așa că atunci când ne vedem copiii obosiți ar fi bine să ne gândim cu cine am votat de 18 ani încoace. Dacă ne-am revolta și la vot poate, poate am avea un oraș în care educația chiar va conta, până atunci sper să înțelegem că vinovați suntem toți.”
Să-i mulţumim primarului Emil Boc pentru extrem de frumoasele vorbe azvârlite în eter din faţa microfoanelor prietenoase, pe banii noştri, în atâţia ani – vorbe neconcretizate prin fapte. Fapte care să conteze, nu tonele de borduri şi lespezi de la amicul Videanu plantate pe toate străzile centrale ale oraşului. Fapte care să conteze, nu blocuri între case, blocuri peste blocuri, nici o viziune urbanistică. Fapte care să conteze, nu “antoluri” zbierate sub geamurile spitalelor şi clujenilor, nu betonarea parcurilor şi malurilor Someşului.
Chestii care să ajute comunitatea, să servească nevoilor acesteia, nu amicilor politico-economici!


ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Politica
  Cancelarul Austriei: Ministrul de Interne vrea un nou calendar de aderare la Schengen pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevărați ai României. Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt și să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen
 • Acum 17 hours In vizor
  EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?
 • Acum 17 hours Politica
  Preşedintele Iohannis a semnat decretul care conferă atribuții sporite polițiștilor locali pe drumurile publice. Adică orice ”Pristanda” angajat pe cumetrie în banul public, cu școală ”de Rutieră” cât trenul, are dreptul să ne tragă pe dreapta?
 • Acum 17 hours General
  VAI, SĂRACII BUGETARI, CUM MAI SUNT EI ÎNCURAJAȚI SĂ MUNCEASCĂ: Boboteaza și Sf. Ioan Botezătorul devin sărbători legale în care nu se lucrează. Senatul a adoptat tacit propunerea
 • Acum 18 hours Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 20 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 20 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 22 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 22 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 24 hours Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 1 day Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 2 days Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE