In vizor

Copiii ar putea rămâne fără spațiu de joacă la grădinița din Someșeni

Ziar de Cluj a fost sesizat de către părinții copiilor care învață la Grădinița Mămăruța din Someșeni (care include și Creșa „Tom Degețel”) că, pe unicul spațiu de joacă al grădiniței, de care beneficiază aproape 200 de copii, urmează să se construiască o nouă clădire, cu destinația de creșă. Este nevoie de un spațiu nou pentru creșa din Someșeni, însă părinții sunt revoltați de amplasamentul noii clădiri, care ar lăsa copiii fără spațiu de joacă și fără lumina soarelui (pentru că ar și umbri clădirea existentă acum).

Ar fi loc suficient pentru extinderea grădiniței și a creșei în spatele clădirii actuale, s-ar putea mansarda aceasta, pentru ca locul de joacă să rămână. Conform declarațiilor părinților însă măsurătorile pentru noul edificiu au fost făcute exact pe locul de joacă.

Cel mai probabil, pentru că sunt multe solicitări, Primăria s-a gândit să rezolve problema. Nu s-a gândit însă că, dacă printr-o soluție la o problemă se creează alta, „soluția” nu mai e o soluție.

Amplasamentul Grădiniței Mămăruța ridică din start semne de întrebare, la ea putându-se ajunge doar trecând prin curtea bisericii din Someșeni.

Prima a fost grădinița, iar apoi a apărut biserica; de ce a rupt o biserică din terenul unei grădinițe, lăsându-i doar un drum de servitute, depășește logica și morala creștină.

Noua biserică din Someșeni s-a construit pe o parte din terenul din fața grădiniței, restul terenului rămas liber servind ca loc de parcare pentru slujitorii bisericii și pentru enoriași.

Le-a rămas teren suficient și copiilor pentru spațiul de joacă, însă acum acesta le-ar putea fi ocupat de o nouă clădire.

Prin construirea unei noi clădiri pe spațiul de joacă premisele pentru haos sunt asigurate: ce vor face sute de copii în pauze, sechestrați în cele două clădiri, fără o curte adecvată?

De la direcțiune nu „transpiră” nicio informație

Ziar de Cluj a mers la Grădinița Mămăruța pentru a lămuri situația cu directoarea Melania-Zamfira Palfi, care însă nu a dorit să ne ofere mai multe detalii:

„Nu pot să vă dau un interviu, dar vă poate răspunde de la Inspectorat. Fără acordul Inspectoratului, nu pot să vă dau un interviu. Singurul lucru pe care îl avem oficial este o cerere care vine din partea unei firme de arhitectură, prin care ni se solicită accesul în clădire și ni se spune că au, pe baza contractului încheiat cu Municipiul Cluj-Napoca, au ca obiectiv extindere grădiniță pe strada Traian Vuia 87 cu un corp de clădire cu destinația creșă. Aceasta este singura informație pe care o avem momentan. Cererea este de la Atelier Mass SRL.”

Ne-ar fi interesat exact ce se construiește, pe ce locație, când și dacă mai rămâne spațiu în curte pentru copii. Deocamdată, totul este ținut la secret. Vom reveni cu detalii, atunci când Primăria și Inspectoratul Școlar ni le vor oferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *