Din oras

Copii abandonati in Pata Rat

Cu ocazia activitatilor de saptamana trecuta, dupa inchiderea rampei de la Pata Rat, in comunitatea de romi de aici, asistentii sociali au gasit si copii abandonati. Parintii lor si-au cautat de munca in strainatate, iar micutii au fost lasati in grija romilor ramasi in Pata Rat.

“Am avut cinci copii pe care colegii i-au descoperit ca fiind abandonati. Am intervenit la DGASPC ca sa fie preluati acolo pentru ca dansii au obligatia de a-i prelua in regim rezidential, situatia de criza fiind sesizata de catre noi, le-am solicitat sa-i preia. Dansii au motivat ca nu au locuri. Au identificat colegii nostri o solutie cu un preot si o manastire din Floresti”, a aratat pentru Ziar de Cluj Aurel Mocan, directorul Directiei de Asistenta Sociala si Medicala din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Micutii au ramas in Pata Rat, dupa ce parintii lor au plecat la munca in strainatate.

“Parintii au fost plecati in Ungaria la cules de cirese, copiii au ramas in familia extinsa, doar ca unii au migrat incolo – incoace in contextul inchiderii rampei si copiii au ramas cu un unchi, dar e impropriu. Copiii trebuie sa fie incredintati cuiva care sa-si asume responsabilitatea pentru. Te obliga legea cand pleci in strainatate vii la autoritatea locala sa spui ca pleci si copiii raman cu persoana X”, a completat Mocan.

Copilasii au ajuns in cele din urma intr-o localitate din Harghita.

“Reprezentantii DGASPC Cluj au efectuat demersuri prompte si repetate in teren incolaborare cu Sectia 7 Politie Cluj, DASM Cluj siAsociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Cluj. In urma acestor interventii cei cinci copii au fost preluati de mama, in momentul de fata toti minorii aflandu-se in grija acesteia, in judetul Harghita. Cazul a fost orientat catre DGASPC Harghita si Primaria de domiciliu a familiei in cauza”, au precizat reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *