Sport

Control antitero la România-Spania. Ce alte măsuri de siguranţă vor fi luate şi pe ce străzi va fi restricţionată circulaţia

Meciul România – Spania este unul amical, însă va fi tratat extrem de serios de către forţele de ordine din Cluj-Napoca.

Având în vedere şi atentatele teroriste de la Bruxelles, în jurul stadionului Cluj Arena vor exista duminică inclusiv trupe speciale antitero ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Astfel, fiecare maşină care va intra în parcarea stadionului va fi controlată în întregime, de controale corporale speciale nescăpând nici cei 30.000 de spectatori.

„Noi vom intra în dispozitiv la ora 18:00 şi, pentru început, vom restricţiona circulaţia pe Splaiul Independenţei, de la Podul Garibaldi până la intersecţia cu hotel Napoca, pe strada George Coşbuc în totalitate, pe strada Iuliu Hossu, de la intersecţia cu strada Mihai Eminescu până la strada George  Coşbuc şi pe Aleea Stadion. La maşini se va face un control pirotehnic tocmai în ideea aceasta, de evitare a oricărui pericol în ce priveşte actele teroriste, la acest control urmând să fim sprijiniţi de către o firmă din Sibiu, care  va aduce şi şase câini specializaţi”, a declarat comandatul Poliţiei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, potrivit CJSport.ro.

Dacă în jurul stadionului se vor afla peste 300 de jandarmi şi 250 de poliţişti, în arenă vor asigura ordinea 277 de stewarzi, care îi pot chiar şi evacua pe spectatorii care nu-şi ocupă locul inscripţionat pe bilet.

„Vrem să rugăm suporterii să vină din timp la stadion pentru a evita înghesuiala şi pentru a nu se crea disconfort. Este permis accesul cu steaguri, dar nu şi cu bannere sau alte materiale vizuale. Controlul corporal se va face cu o exigenţă sporită, dar legală. Pentru a nu se încălzi prea mult sistemul de turnicheţi, intrarea se va face o dată la 10 secunde pe stadion, dar s-ar putea să dureze şi mai mult, astfel că rugăm publicul să vină din timp la stadion, porţile urmând să se deschidă la ora 19:45”, au mai spus cei implicaţi cu organizarea şi securitatea la meciul de duminică.

Antrenamentele Spaniei şi României programate sâmbătă seară, pe Cluj Arena, vor fi închise publicului, iar spectatorii sunt rugaţi ca duminică să lase acasă şi umbrelele şi să le înlocuiască, pe cât posibil, cu o pelerină. Cel mai important amical al „tricolorilor” înainte de Campionatul European va avea loc duminică, de la ora 21:45.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *