Din oras

Controale cu efective mărite în zonele aglomerate din Cluj-Napoca

Scris de 500

Sâmbătă, 11 iulie, sub autoritatea Instituției Prefectului, s-a desfășurat o acțiune în sistem integrat, participând polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării mobile Cluj–Napoca, polițiști locali din cadrul Poliției Locale Cluj-Napoca, inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj și Protecția Consumatorului, specialiști din cadrul DSVSA Cluj, DSP Cluj și ISCTR Cluj și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Acțiunea s-a desfășurat în 3 etape, acționându-se în zone din municipiu unde exista riscul aglomerării de persoane, respectiv piețe, supermaket-uri, parcuri, baze sportive, centre comerciale, terase, mijloace de transport în comun, săli de jocuri, zone de agrement, Lacul Tarnița și Băile Cojocna, a transmis IPJ Cluj:

„S-a acționat în vederea respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 și conștientizarea populației cu privire la necesitatea respectării acestora.

În prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11.00-13.00, s-a verificat respectarea măsurilor de siguranță în zona piețelor, supermarketurilor, parcurilor, bazelor sportive, zonelor de agrement Lacul Tarnița și Băile Cojocna.

Peste 80 de persoane au fost legitimate, fiind verificate 62 de societăți comerciale și 12 locații de agrement.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale. 

14 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus, 7 conducători auto au fost sancționați pentru încălcări ale normelor rutiere în vigoare și alte 10 persoane au fost sancționate pentru abateri ale altor norme legale. 

În intervalul orar 18.00-12.00, s-a desfășurat cea de-a doua etapă a acțiunii, efectuându-se verificări în centrele comerciale, terasele din zona centrală a municipiului și restaurante atât din municipiu, cât și din comunele arondate. 

Totodată, au fost efectuate verificări în 57 de mijloacele de transport în comun. 

Au fost legitimate peste 150 de persoane și au fost verificate 78 de societăți comerciale. 

În urma abaterilor constatate, s-a impus aplicarea unui număr de 22 de sancțiuni contravenționale, 19 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cea de-a treia parte a acțiunii a fost dedicată sălilor de jocuri aflate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În intervalul orar 23.00-01.00, au fost verificate 42 astfel de locații, fiind legitimate peste 50 de persoane. 

În urma verificărilor, nu au fost constatate abateri ale normelor de protecție împotriva virusului COVID-19, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991R, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.”

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au transmis faptul că acțiunile vor continua. 

Acțiune a polițiștilor rutieri în Cluj-Napoca

La data de 11 iulie, în intervalul orar 16.00-18.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca împreună cu lucrători din cadrul ISCTR au acționat pe  Bulevardul  Muncii din municipiul Cluj-Napoca. 

Scopul acțiuni – verificarea respectării măsurilor privind protecția împotriva COVID-19. 

Totodată, au fost verificate și alte aspecte privind legalitatea transportului de persoane.

În cadrul acțiunii au fost legitimate peste 70 de persoane, fiind verificate 25 de mijloace de transport în comun. 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, 9 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor privind protecția împotriva noului virus și 3 sancțiuni pentru abateri ale normelor privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii au acționat și în Câmpia Turzii

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii împreună cu cei ai Secției 4 Poliției Rurală Câmpia Turzii au acționat în vederea limitării răspândirii noului tip de coronavirus. 

În cadrul acțiunii desfășurate la data de 11 iulie, în intervalul orar 16.00-20.00, polițiștii au verificat respectarea măsurilor legale pe terasele din municipiu, dar și în mijloacele de transport în comun. 

În cadrul acțiunii au fost verificate 21 de terase din municipiu și comunele arondate, fiind verificate 13 mijloace de transport în comun. 

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor privind răspândirea COVID-19, abateri ale normelor rutiere în vigoare, dar și pentru abateri la Legea 61/1991R. privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  CFR Cluj, inclusă într-un top al celor mai corupte cluburi de fotbal din Europa
 • Acum 7 hours Sanatate
  Tot mai puține cazuri de COVID în județ. Clujul este pe locul 2 în țară, după București
 • Acum 9 hours Eveniment
  Accident în zona Metro între un autoturism și o motocicletă
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, directorul Terapia Cluj, despre starea proastă a învățământului: Educația este sabotată din interior, fiind luată ostatic de sinecuri politice și de familie
 • Acum 13 hours Editorial
  Felicitări fanilor și Orașului! Restul, hoții, pomanagiii, sugătorii de PR și sforarii, felicitați-vă în liniște că ați fost mai performanți ca celelalte loaze
 • Acum 13 hours Eveniment
  Sute de câini se întrec în frumusețe într-un concurs internațional care are loc în Cluj
 • Acum 1 day Sport
  Superb! U Cluj a învins Dinamo în prima manșă a barajului. Clujenii sunt la un pas de promovare în Liga I
 • Acum 1 day Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 1 day Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 1 day Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 2 days Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE