In vizor

Contractele de muncă suspendate în județul Cluj, operate deja în Revisal, sunt astăzi de două ori mai multe comparativ cu perioada similară din cele 2 luni anterioare

Conform datelor statistice pe județ, oferite de către ITM Cluj, astăzi, 30 martie, există un număr de 33 506 contracte de muncă suspendate, operate în Revisal. Contracte active de muncă sunt 323 554, iar salariați activi 286 001.

Prin comparație, în 28 februarie, așadar la finalul lunii trecute, erau înregistrate doar 15 967 contracte de muncă suspendate, iar în 30 ianuarie, 15 516 contracte suspendate.

În 28 februarie erau înregistrate 324 827 contracte de muncă active și 287 099 salariați activi, iar în 30 ianuarie, 321 407 contracte active și 284 355 salariați activi.

Acum, la finalul lunii martie, avem 17 538 contracte de muncă suspendate în plus față de cele 15 967 din 28 februarie, un număr mai mult decât dublu.

Daniel Păcurariu, inspector-șef ITM Cluj, a precizat pentru Ziar de Cluj că aceste date nu reprezintă neapărat cifra reală a contractelor de muncă suspendate până în prezent:

„Cu certitudine au crescut, dar foarte multe dintre ele nu sunt înregistrate. Bineînțeles că, o dată cu solicitarea celor de la șomaj, se vor opera și în Revisal. Vedem în perioada următoare, nu este momentul să dăm o cifră, nu ar fi reală. Dar, cu certitudine, sunt, numai telefoanele pe care le primim cu chestiunea aceasta, eu știu ce e zilnic la noi! Lumea sună să se informeze, să vadă în ce măsură poate beneficia de suma de 75%, în ce categorie intră, ce trebuie să facă, și telefoanele noastre, și ale AJOFM, sunt funcționale. Eu nu cred ca toate contractele suspendate sunt operate acum în Revisal. Probabil că săptămâna viitoare vom putea să avem o cifră apropiată de realitate pentru sfârșitul lunii martie, dar deocamdată nici nu e închisă luna.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *