Politica

Contracandidații lui Emil Boc: Radu Lupaș, antreprenorul cunoscut pentru afacerea Salad Box, își asociază acum imaginea cu un deputat traseist politic

Radu Lupaș (34 ani), antreprenor local, implicat în mai multe afaceri din domeniul HoReCa (din care, în majoritatea cazurilor, deține procente foarte mici) este unul dintre cei 12 contracandidați ai actualui primar Emil Boc. Probabil pentru a-și face cunoscut numele sau de plictiseală, Lupaș s-a înscris în Partidul Republican, fondat recent de analistul Alexandru Coita, care la finele anului trecut, alături de Ilan Laufer a lansat și Platforma Social Liberală. După nici șase luni, cei doi s-au despărțit politic și fiecare a pornit pe propriul drum. Deputatul campion la traseism politic, Sorin Bota, este vicepreședintele acestui partid nou din România. Practic prin această mișcare de a candida la fotoliul de primar, Radu Lupaș și-a asociat imaginea cu niște personaje dubioase din politica: Ilan Laufer și Sorin Bota. Partidul Republican îl susține la Cluj și pe independentul Horia Șulea, candidat pentru un nou mandat la Primăria Florești.

„Simt că este momentul să mă implic pentru viitorul Clujului. Cred că e nevoie ca experiența noastră, puterea noastră, a antreprenorilor români, să fie folosită în administrația publică, pentru oameni. Vrem să aducem experiența noastră din România și de peste hotare. Vrem să aducem experienta noastră în digitalizare, iar Clujul să devină un pol de prosperitate în Europa Centrală și de Est” – așa a explicat Radu Lupaș decizia de a candida pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Citește și:

Radu Lupas, penibilul zilei. Dupa ce s-a anturat cu cretinul de Ilan Laufer, cocalarul politic, acum se lanseaza la primarie alaturi de deputatul-traseist Sorin Bota

Radu Lupaș este antreprenor, implicat în mai multe afaceri atât în Cluj-Napoca cât și în străinătate. Imaginea sa este asociată în primul rând cu Salad Box, el fiind unul din fondatorii acestui brand, alături de Dan Isai, Daniel Lar şi Vlad Lupaş. Business-ul a fost pus pe picioare în 2011 ca un concept de mâncare sănătoasă. În 2012, cei patru au deschis primul restaurant în Cluj-Napoca. Salatele lor au devenit în scurt timp atât de populare încât într-un singur an au deschis alte 12 restaurante. Acum Salad Box este un lanț de restaurante cu 47 de unități în toată țara. Pe plan internaţional, operează peste 60 de unităţi şi activează în 12 ţări.

Radu Lupaș deține acum 5% din afacerea Salad Box, restul fiind deținut de Dan Isai (45%), Daniel Lar (45%), Andreea Lupaș Marchiș (5%). De asemenea, alături de o parte din acționarii Salad Box, Lupaș apare și în afacerea Emma Salad SRL – obiect de activitate leasing cu bunuri intangibile (exclusiv financiare). În cadrul acestei afaceri, el deține tot 5%.

Antreprenorul clujean este implicat în cel puțin 15 afaceri. Una dintre acestea este Noodle Pack Hungary, el fiind asociat în cadrul acestui business. Lupaș deține 15% din afacere, iar Noodle Pack SRL restul de 85%. În februarie 2020 s-a deschis și Noodle Pack Bulgaria, 15% din afacere fiind deținută, de asemenea de Radu Lupaș și 85% de Noodle Pack SRL.

Noodle Pack SRL Cluj-Napoca, deținut de Daniel Aurel Tișea și Samuel Hanuseac s-a dezvoltat rapid încă de acum patru ani, când au deschis primul restaurant în Baia-Mare. Conceptul gastronomic unic și exclusiv în România, noodle (tăiței) la pachet, o rețetă asiatică personalizată pentru gusturile europene, a prins foarte bine, așa că cei doi asociați au deschis locație după locație.

Citește și:

Lanțul de restaurante asiatice Noodle Pack a ajuns la 13 locații și o cifră de afaceri record față de anul de debut, 2015

Omul de afaceri are și o firmă de consultanță în afaceri și management – Tricia Consulting SRL (înființată în 2013, cifră de afaceri 25.000 euro, profit 24.000 euro și zero angajați).

Lupaș are 2% dintr-o mică afacere de activități fotografice – Anthurium Events (cifră de afaceri 60.770 euro în 2019 și profit net 40.900 euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *