Politica

Contracandidații lui Emil Boc: ilustra necunoscută Adela Mîrza, din partea Partidului Alternativa Dreaptă

Adela Mîrza, co-președintele filialei Cluj-Napoca a Partidului Alternativa Dreaptă, candidează contra lui Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca, o candidatură temerară, dacă nu de-a dreptul nerealistă.

Cine este candidata care ar dori să ocupe scaunul de la Primărie, dacă ar avea șanse?

Pe site-ul alternativadreapta.ro, Adela Mîrza, vorbind despre sine la persoana a treia, se descrie drept „licențiată în domeniul studiilor europene, a urmat și studii de drept. Are 43 de ani, căsătorită, 2 copii, locuiește în Cluj. Este specialist în studii europene, dar lucrează în Marketing, PR, Comunicare. Face politică de 8 ani încoace și a participat la fondarea a două partide de la firul ierbii: Noua Republică și M10. În prezent este Co Președinta Partidului Alternativa Dreaptă, cel mai generos proiect de dreapta născut în România după ’89. Este o conservatoare convinsă care nu renunță la principii de dragul politicii ci face politică după principii (conservatoare, evident). Își dorește ca într-o bună zi un partid de dreapta  autentic să ajungă să fie majoritar în Parlamentul României și reprezentanți competenți în Parlamentul European, care să ne facă cinste și să schimbe percepția Europei despre România.

«Voi face politică și voi continua să cred până când nu voi mai avea în cine și în ce. Credința îmi definește mie viața: credința în Dumnezeu, în semenii mei, în bunătatea umană, în valorile de dreapta, iudeo-creștine, în capitalism, piață liberă, libertate individuală, stat minimal, singurele valori care pot aduce bunăstare și libertate omului. Nu urăsc pe nimeni și nimic în lumea asta doar socialismul cu toate anomaliile și mutațiile lui: bolșevismul, comunismul, marxismul și mai nou neomarxismul, adevărate plăgi pe fața și sufletul omenirii, care au făcut și fac în continuare victime și care au suprimat individul până la exterminare. Îmi voi dedica viața în a le combate căci pentru un conservator nu există dar mai de preț decât LIBERTATEA.»” (v-am redat întocmai descrierea de pe site-ul alternativadreapta.ro, păstrând și greșelile de ortografie, care ni se par relevante pentru un profil de candidat)

Potrivit clujust.ro, în 4 decembrie 2015, coordonatorul filialei Cluj al noului partid M10, Adela Mîrza, a declarat, într-o conferință de presă, că partidul va avea, în 2016, candidați la Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Local și Consiliul Județean care ”să știe să scrie și să citească și să nu fie dimineața la serviciu și după-masa la DNA”:

„La Cluj ne orientăm spre societatea civilă, oameni cu studii. Vrem să creionăm candidați așa cum gândește orașul, nu cum gândesc unii din birouri din pix. Măcar să știe să scrie și să citească, nu să fie dimineața la serviciu și după-masa la DNA. Clujul stă rușinos din acest punct de vedere”, a declarat Adela Mîrza, care și-a asumat în prezent candidatura la Primăria Cluj-Napoca.

Ca lider al partidului M10, în urma votului intern, Adela Mîrza a deschis și lista Alianței Alternativa Dreaptă pentru alegerile europarlamentare de anul trecul. Alianța Alternativa Dreaptă a fost fondată în 2019 prin fuziunea partidelor M10 și Forța Moldova.

Despre înființarea filialei clujene a Alternativei Drepte, Ziar de Cluj a scris recent:

Ţinghili, binghili, să aibă şi Adela Mîrza „coledzi”, se înfiinţează filială a Partidului Alternativa Dreaptă

În anul 2017, Ziar de Cluj a scris pe larg și despre activitatea Adelei Mîrza, ca specialist marketing la Tetarom:

Analfabeta functionala Adela Mirza de la Tetarom stie care e tariful curvelor in media si in general: 500 de lei. Nu, merci!

În ciuda activității sale publice prodigioase, în analele internetului putem găsi doar declarația de avere a Adelei Mîrza din anul 2014, când a candidat la europarlamentare și când deținea funcția de președinte al Filialei Județene Cluj al Partidului Noua Republică.

Conform declarației sale de avere, acum 6 ani, Adela Mîrza deținea, împreună cu soțul ei, un apartament în Cluj-Napoca, cu o suprafață de 59 mp, dobândit prin cumpărare, și două autoturisme Opel. Avea un depozit bancar la BT, de 45 000 de euro, dar și un credit de 90 000 de franci elvețieni, contractat în anul 2008, scadent în 2033. Ca specialist marketing la Tetarom SA, câștiga un venit anual de 44 829 lei, adică 3 735,75 lei lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *