In vizor

Contracandidații lui Emil Boc: Avram Fițiu, candidatul PMP, profesorul agricultor

Avram Fițiu, candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP) face parte din echipa de conducere a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, având funcția de subsecretar de stat. Acesta este profesor în cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca încă din 2007. 

Avram Fițiu a fost numit în funcția de subsecretar de stat după ce colegul său de la USMV, Adrian Oros, a preluat funcția de ministru al Agricuturii.  

Avram Fițiu nu este la prima trecere prin Guvernul României.  Acesta a fost șef de cabinet în perioada când Ministrul al Agriculturii era Dacian Cioloș. Cei doi au fost colegi de facultate, ulterior predând la aceeași Universitate. Avram Fițiu a făcut parte  din PLUS formațiunea politică înființată de Cioloș. Anterior, Fițiu a fost membru PNTCD și apoi ANR (Alianța Noastră România), iar acum este candidatul PMP pentru Primăria Cluj-Napoca.  

În 2012, Avram Fițiu a candidat la Sălaj din partea ARD pentru un post de deputat. Tot atunci și-a lansat cartea “Salvarea fermei ţărăneşti”.   

Avram Fițiu este și  agricultor intr-o fermă legumicolă și pomicolă. 

Ce avere are candidatul PMP Avram Fițiu 

Potrivit declarației de avere, Fițiu deține un teren intravilan cu o suprafață de 2100 mp cumpărat în 1996. 

Împreună cu o altă rudă deține o casă de 110 mp construită în 1996, iar împreună cu soția are un apartament de 83 mp cumpărat în 2005.  

Avram Fițiu are două mașini din 1991, Dacia și Opel.  

Acesta nu are conturi deschise la banci și nu are credite.  

În ceea ce privește veniturile, acesta a menționat salariul de profesor de la USAMV 121.716 lei.  

Soția este consultant pe proiecte și a obținut 28.200 lei. 

Avram Fițiu este asociat în firma Eco Plant SRL, unde deține jumătate din acțiuni.  De asemenea, este asociat unic în firma Euro Agri Proiect SRL. Este membru fondator în Cooperativă Agricolă Coșul Țărănesc. Este președinte al Organizația Profesională Agroecologia Mera și director executiv al Institutului Tehnic de Agricultură Ecologică.  Fițiu a prestat servicii de consultanță pentru patru primării, obținând venituri de aproximativ 250.000 de lei. 

Un apărător al țăranului român și al tradițiilor românești, Avran Fițiu este recunoscut pentru faptul că își îmbracă studenții în costume populare la examenele finale și îi încurajează să prezinte rețete culinare specifice zonelor din care provin. 

Proiectul pe care îl propune clujenilor Avram Fițiu este Cluj-Napoca 2024 Capitală Verde a Europei. Este un proiect cupolă, format din 100 de subproiecte care, în patru ani, va duce municipiul Cluj-Napoca în postura de a avea un dosar eligibil să fie selectat pentru titulatura de Capitală Verde a Europei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *