Politica

Contracandidații lui Alin Tișe: Vasile-Cristian Lungu, de la scaunul cu rotile în Parlament și lupta cu ideologia de gen la bătălia pentru fotoliul de șef de județ

Vasile-Cristian Lungu, senator de Sălaj, președinte al PMP Cluj și candidat la președinția Consiliului Județean Cluj, este cunoscut după ce a fost protagonistul a două „scene” intens mediatizate. El a stârnit o mare controversă în spațiul public prin modificarea Legii Educației astfel încât să fie interzise în școlile din Româ ia teoriile privind identitatea de gen, care sunt studiate în universități din toată lumea. Ca urmare a acestei modificări a Legii Educației, presa l-a numit „teologul”. Numele care i-a fost atribuit nu este întâmplător, el fiind asbolvent de Seminar Teologic și Pedagogic. A vrut să devină profesor de teologie, dar după terminarea liceului, s-a mutat în Chicago, unde a studiat afaceri și psihologie în cadrul Universităţii Catolice Iezuite Loyola. După absolvire a profesat în domeniul bancar.

Vasile-Cristian Lungu are strânse legături cu cercurile politice conservatoare din SUA. Așa se explică aplecarea sa spre problema teoriei de gen. În cadrul cercurilor conservatoare, teorii progresiste precum identitatea de gen nu sunt văzute deloc bine și intră în contradicție cu principiile conservatorilor.

În iunie 2020, el a explicat de ce avut acea propunere legislativă. Totul a pornit de la experiențe pe care le-a trăit în SUA.

„Vă dați seama, dacă îi spui unui copil că pământul este plat, el nu are niciun contraargument. Dacă îl înveți pe un copil de clasa a patra că, deși el este biologic băiețel, născut cu organe sexuale masculine, se poate simți fată, poate să creadă lucrul ăsta și să clameze că el, de fapt, este fată. Și atunci au existat foarte mulți elevi care, la un moment dat, sub influența unor ONG-uri, au cerut drepturi, să nu fie discriminați, în sensul că băieți care se simțeau fetițe cereau conducerii instituțiilor de învățământ să fie lăsați să folosească toaletele fetelor sau să fie lăsați să folosească dușurile fetelor sau, mai grav, să fie înscriși în competițiile sportive destinate exclusiv fetelor, pe care desigur că le câștigau, pentru că aveau o constituție atletică, datorită datului biologic”, a declarat Lungu, pentru Europa Liberă.

Candidatul la alegerile locale din septembrie, s-a remarcat prima dată, anul trecut, când a mers în Parlament, în scaun cu rotile, pentru a vota demiterea Guvernului Dăncilă. Pentru acel vot și-a amânat o operație programată la Cluj. Guvernul PSD a picat, ca urmare a participării sale la vot.

În ceea ce privește averea, la capitolul terenuri, Lungu a notat în declarația de avere o parcare în Cluj, de 12 mp. Candidatul PMP mai are două apartamente de 100 mp în Illinois (SUA), un apartament de 68 mp în Florești, județul Cluj, un autoturism Mercedes Benz, an fabricație 2014. Vasile Lungu deține sume importante de bani în conturi bancare: 1 milion lei și 2500 dolari. Are și trei credite bancare în valoare totală de 380.000 dolari.

La capitolul venituri, Vasile Lungu a declarat indemnizația de senator în valoare de 131.412 lei/an și 33.900 dolari din închirere apartamentelor din SUA.

Ca senator, în acest mandat, Vasile Lungu a avut o activitate minimă. În patru ani, a luat cuvântul doar de 106 ori, a avut 12 declarații politice, 76 de întrebări și 44 de interpelări. A inițiat 83 de propuneri legislative și 6 moțiuni.

Ce dorește să facă dacă va ajunge președinte de județ?

“Ca președinte al Consiliului Județean Cluj, domnul senator Vasile-Cristian Lungu va normaliza construcțiile haotice din județ astfel încât să nu se renunțe la zona verde din jurul orașelor și investitorii privați să respecte planurile de urbanizare. Județul Cluj s-a dezvoltat mult în ultimii ani dar există aproape în fiecare comună, zone fără rețele de apă-canal, gaz și electricitate. Pentru ca județul Cluj să fie într-adevăr lăudat la nivel european, locuitorii trebuie să aibă acces la utilitățile necesare, drumurile trebuie să fie accesibile și modernizate nu doar în campanii electorale. Problemele la nivel județean trebuie rezolvate în mod eficient pentru a oferi un exemplu consiliilor locale din comune. Direcția pe care dorește candidatul PMP să o traseze pentru viitorul județului Cluj este o dezvoltare sustenabilă pe mai multe paliere, inclusiv social și cultural”, a transmis recent PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *