Politica

Contracandidații lui Alin Tișe: Alexandru Cordoș, coautorul monografiei „Luarea de mită”, cercetat pentru trafic de influență, este PSD-istul care se consideră un om bun și un prieten de nădejde

Cine sunt eu, caut în continuare să aflu. În fiecare zi descopăr câte un nou resort de invingător în mine. Uneori asta mă încântă, alteori mă sperie. Cred că sunt un om bun și știu să fiu un prieten de nădejde. Mai cred că fiecare etapă din viața mea, chiar și etapele dure, m-au întărit și pregătit pentru a fi un bun președinte al Consiliului Județean Cluj – așa se prezintă, într-un interviu pentru Ziarul Făclia, Alexandru Cordoș, candidatul PSD Cluj la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Noi nu a trebuit să căutăm foarte mult pentru a vă spune cine este Alexandru Cordoș. Pe scurt, îl putem prezenta astfel: politician social-democrat, cercetat în trei dosare pentru trafic de influență și divulgare de informații din dosarele DNA. În toate cele trei dosare a fost scos însă de sub acuzare. Mai mult, soția sa, Mihaiela Cordoș a fost cercetată și condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru că cerea șpagă în vederea rezolvării unor angajări la Spitalul Județean Cluj, unde era referent resurse umane.

În acest context trebuie să precizăm faptul că Alexandru Cordoș are 25 de lucrări de specialitate publicate. Una dintre acestea la care este coautor se numește „Luarea de mită” și a fost publicată în 2011 la Editura Universităţii de Nord, Baia Mare.

Prima poziție politică ocupată de Alexandru Cordoș a fost cea de vicepreședinte al Organizației Municipale a PSD Cluj, deținută între anii 1994-2008. În perioada 2000-2004 a fost membru în Colegiul Central de Arbitraj al partidului, iar din 2008 a fost președinte executiv al Organizației Județene PSD Cluj. A demisionat din partid în 2016 când soția sa a fost condamnată la închisoare. A revenit în PSD odată cu schimbarea conducerii partidului și a fost numit, din nou, la conducerea PSD Cluj.

Între 2004-2008 a fost consilier local în Cluj-Napoca, în 2008 a fost ales senator. În 2016, a candidat pentru un nou mandat de senator din partea Partidul România Unită Cluj, dar a eșuat.

La nivel profesional, între 1990-1993 îndeplinește funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrației al cooperativei „Tricotajul” din Cluj-Napoca, iar din 1993 până în 2000 este președinte al aceleiași organizații. Între 1997-2000 a fost consilier de probațiune la Ministerul Justiției, în perioada 2001-2003 activează ca director în cadrul Prefecturii Cluj, iar din 2003 până în 2008 are funcția de director în Grupul Țiriac, la RMB Inter Auto. Între 1995-2001 este membru în Consiliul Național de Conducere al Cooperației Meșteșugărești, iar în intervalul 2001-2004 este membru în Biroul de Conducere al Asociației Patronilor din Cluj. Alexandru Cordoș este vicepreședinte al Asociației Culturale „Avram Iancu”.

Alexandru Cordoș a absolvit Academia de Studii Economice din București, în anul 1990, iar în 1997 a devenit licențiat al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A obținut mai multe diplome și atestate la cursuri de management și comerț internațional. A publicat 25 de lucrări de specialitate în diferite reviste științifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *