In vizor

Construcții Napoca SA a reziliat contractul cu Primăria Florești și dă în judecată instituția. Primarul Bogdan Pivariu a criticat ritmul lent de lucru și a aplicat penalități

Societatea Construcții Napoca SA Cluj-Napoca (deținută de fiica omului de afaceri Ioan Bene împreună cu alți asociați) a reziliat contractul de modernizare a străzii Eroilor din Florești, la aproximativ o săptămână de la ieșirea publică a primarului Bogdan Pivariu, prin care a anunțat penalități de 1,2 milioane lei pentru companie din cauza întârzierilor. Conducerea Construcții Napoca SA spune că acuzațiile sunt nefondate, iar Primăria a refuzat orice dialog pentru deblocarea situației. Mai mult, compania va acționa în instanță Primăria Florești.

Conducerea Construcții Napoca SA a transmis un comunicat de presă, semnat de directorul general Dănuț Canta:

Din respect pentru stabilirea adevărului și corecta informare a opiniei publice, ca reacție la acuzațiile total nefondate la adresa sa, vehiculate în spațiul media de domnul Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, în calitatea sa de executant al contractului «Modernizare strada Eroilor, în Comună Florești, Județul Cluj», SCC NAPOCA SA precizează următoarele:

Primăria comunei Florești a ignorat constant repetatele noastre solicitări de dialog constructiv pentru deblocarea situației, deși societatea noastră a depus o amplă și solidă argumentație tehnică, avansând soluțiile necesare depășirii impasului.
– Primăria comunei Florești, a sfidat obligațiile sale contractuale, printre altele încălcând obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării execuției.
– Am demonstrat că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-obiectivă de a respecta calendarul execuției, în absența predării unui amplasament liber de sarcini, posesorii rețelelor de utilități desfășurând în continuare operațiuni de relocare a acestora.
– Argumente neechivoce arată că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor, iar derobarea primăriei de responsabilitatea acestora este contraproductivă.
– Recent am notificat beneficiarul, recurgând la soluția ultimului apel la dialog, avertizând asupra consecințelor nefaste ale atitudinii sale, de natură să pericliteze continuarea relațiilor contractuale.

Constatând inutilitatea demersurilor noastre legale, întreprinse prin intermediul unei corespondențe cu sens unic, cărora li se adaugă acuzații publice extra-contractuale SCC NAPOCA SA a decis rezilierea contractului de execuție lucrări de modernizare a străzii Eroilor din comuna Florești.

Totodată, SCC NAPOCA SA se va adresa instanțelor competente de judecată, pentru recuperarea daunelor și prejudiciilor create de Administrația Comunei.

Ziar de Cluj a prezentat în urmă cu câteva zile nemulțumirea primarului Bogdan Pivariu.

„În Florești nu mai merge cu jumătați de măsură”, spunea Pivariu atunci, cel care, să nu uităm, a fost viceprimar timp de patru ani. Cu alte cuvinte, s-a aflat tot în echipa care a condus comuna. Deci dacă s-a ajuns ca proiectul de pe strada Eroilor care trebuia finalizat încă din 2019 să fie un eșec, parte din vină o poartă și actualul primar. Acesta nu prea poate da vina pe vechea administrație deoarece el a făcut parte din ea și chiar s-a aflat la conducere. 

Contractul pentru lucrarea de pe strada Eroilor a fost semnat în aprilie 2019, iar termenul de execuție era de șase luni. Aproape doi ani mai târziu, strada este încă un șantie, lipsesc trotuarele, canalizarea refulează, iar lucrările par a fi departe a de a se încheia.

Citește și:

Firma Napoca, amendată cu 1,2 milioane de lei pentru proiectul de pe strada Eroilor din Florești

Societatea Construcții Napoca SA a fost înființată în 1991, este administrată de Alexandra Bene (fiica omului de afaceri Ioan Bene), Ioana Alexandrescu și Doina Floarea Cachita. 67% din acțiuni sunt deținute de IT Transilvania Invest (99% deținută de Liliana Marchiș și 1% de Alexandra Bene). Construcții Napoca SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de 13,6 milioane euro, profit net de 176 mii euro și 238 de angajați.

Printre lucrările Napoca SA se află extinderea pistei Aeroportului Cluj-Napoca, un proiect foarte controversat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *