Din oras

Consiliul Județean pregătește terenul pentru realizarea Park and Ride-ului de lângă Aeroportul Cluj

Consiliul Județean Cluj pregătește terenul pentru realizarea primului Park&Ride din municipiul Cluj-Napoca, din proximitatea Aeroportului Cluj.

Sistemul de park and ride se va realiza în baza protocolului de colaborare încheiat între Județul Cluj și Municipiul Cluj-Napoca pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a inițiat un proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public al Județului Cluj în domeniul public al Municipiului Cluj-Napoca a imobilului situat pe strada Traian Vuia nr. 149-151, în vederea realizării obiectivului de investiții „Park and Ride”.

         „Susținem în continuare realizarea proiectului și vom asigura tot sprijinul și toate resursele necesare astfel încât park and ride-ul de lângă aeroportul clujean să fie edificat în cel mai scurt timp posibil.

Pe lângă pașii esențiali pe care Consiliul Județean i-a parcurs până în acest moment în vederea edificării obiectivului, oferă acum, cu titlul gratuit, un teren municipalității pentru ca investiția să fie finalizată din bugetul local”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu un total de 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta. 

De asemenea, este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde Corp C1 – clădire terminal și copertină, Corp C2 – copertină autocare și piațetă publică. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *