In vizor

Consiliul Județean, obligat de instanță să facă recepția pistei Aeroportului, investiție de 50 mil. euro

Scris de 745

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a efectuat, luni, recepția pistei Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, dar numai pentru că a fost obligat de Tribunalul Cluj. De mai bine de doi ani a refuzat să facă acest lucru pe motiv că există crăpături și fisuri serioase la pista nouă, inaugurată în 2013. Consiliul Județean Cluj a plătit 10.000 euro, anul trecut, pentru servicii de expertiză la pistă.

După ce mai bine de doi ani, Alin Tișe nu a vrut să facă recepția pistei Aeroportului, acum a fost obligat de instanță să facă acest lucru. A ținut și să transmită un comunicat de presă în care a precizat clar că numai ca urmare a deciziei Tribunalului Cluj a făcut recepția lucrărilor.

„Comisia de recepție constituită în baza legii, a efectuat luni, 25 martie 2019, procedura de recepție a pistei conform sentinței civile nr. 2857/ 2018, dosar nr. 2716/117/2018 a Tribunalului Cluj. Comisia de recepție nu a decis în baza constatărilor proprii ci în baza hotărârii judecătorești mai sus amintite dispunând efectuarea unei expertize tehnice de către proprietarul pistei județului Cluj”, se arată în informarea transmisă de conducerea Consiliului Județean Cluj.

La sfârșitul anului 2017, Tișe amenința cu plângeri penale în cazul pistei, după ce a văzut fisuri și crăpături în timpul unei vizite. Atunci amenința cu plângeri penale.

“S-au identificat fisuri în pistă. Am constatat pe pista nou făcută, care este în garanţie, anumite crăpături care vor trebui reparate fie pe banii constructorului fie dacă se acoperă din garanţie fie din alţi bani. Vom solicita o expertiză pentru a vedea exact care este calitatea pistei, cum a fost ea folosită, care e rezistenţa ei. Odată ce ea iese din garanţie va trebui s-o preluăm în domeniul public al judeţului şi vom răspunde pentru tot ceea ce este acolo. Este clar că o pistă făcută de trei ani nu avea voie să aibă acele fisuri, e clar că pe anumite zone lucrările nu sunt de calitatea dorită”, declara Tișe.

La sfârșitul lunii ianuarie, președintele Consiliului Județean Cluj s-a dezlănțuit în timpul unei ședințe de Consiliu Județean din cauza problemelor la pista aeroportului și la platforma APRON 4, în valoare de 4 milioane euro. Atunci a repetat obsesiv întrebarea „De ce s-a crăpat pista?” și a prezentat imagini cu crăpăturile și fisurile de la pistă.

Citește și:

Ziua când TIȘE DEZLĂNȚUIT a bătut filmul DJANGO UNCHAINED. “Dom’le, de ce a crăpat pista? De ce a crăpat?” – VIDEOREPORTAJULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 6 hours Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 8 hours In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 9 hours PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
 • Acum 9 hours General
  CĂ A FOST ODATĂ “IRIS”. “Capitaliştii” de Cumetrie şi Urbanismul de Cumetrie au distrus o tradiţie veche de 100 de ani
 • Acum 10 hours In vizor
  PE MINE M-AŢI OMORÂT, DAR CU PFA-UL CE-AŢI AVUT? Românii care desfășoară activități independente, cei mai expuși riscului de sărăcie din toată UE
 • Acum 10 hours Politica
  TREBUIA NORMALITATEA SĂ FIE REGLEMENTATĂ PRIN LEGE: Senatorii au decis să-i lase pe copii să se joace în curtea şcolilor după orele de curs
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Păi bine, măi, Maestrică, Şefu’, dacă ştiai că te apuci să desfiinţezi parcarea de pe Universităţii, la ce ai mai turnat asfalt peste ruinele romane?
 • Acum 12 hours Eveniment
  50 de magazine Auchan din țară au fost amendate de ANPC cu 750.000 lei/ 14 magazine au fost închise temporar
 • Acum 1 day Politica
  GEOANĂ SAU CIUCĂ, aceasta-i întrebarea? Ciolacu: ”Puțin probabil să candidez la Președinție. Eu aș merge ca PSD să poată accepta o persoană care nu este din partid”
 • Acum 1 day Din oras
  Alertă de incendiu la Colegiul George Coșbuc din Cluj-Napoca
 • Acum 1 day PubliNews
  Street FOOD Festival revine în Iulius Parc: live cooking show-uri, delicii și concerte cu Vunk, Șuie Paparude, Taxi
 • Acum 1 day Politica
  Vai, săracii bugetari! Cum, în marea mila sa, le mai împing parlamentarii niște majorare salarială de la bugețel
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE