In vizor

Consiliul Judetean, dispus sa plateasca peste 85.000 de euro pentru paza unor obiective nefunctionale

Consilul Judetean Cluj a lansat in urma cu doua zile procedura de achizitie directa pentru servicii de paza la cele trei statii de transfer a deseurilor din Mihai Viteazu, Huedin si Gherla. Acestea sunt nu sunt functionale urmand sa fie operationale abia la finalizarea proiectului Centrului de Management Integrat al Deseurilor. Suma pentru care firmele de paza pot sa aiba grija de conservarea rampelor de transfer a gunoaielor din judetul Cluj este putin peste 85.000 de euro.

Proiectul Centrului de Management Integrat al Deseurilor mai are de parcurs multe etape pana sa fie finalizat. Cele mai optimiste previziuni dau functional CMID abia la finele anului 2019, cu toate acestea CJ Cluj este dispus sa cheltuie pentru paza celor trei statii de transfer a deseurilor din Mihai Viteazu, Gherla si Huedin nu mai putin de 378.000 de lei anual adica 85.054,678 euro potrivit documentatiei ”Analiza de risc la securitatea mecanico-fizica”.  

Potrivit caietului de sarcini, firmele interesate sa pazeasca aceste statii inca nefunctionale vor trebui sa prezinte lista cu mijloacele materiale, tehnice, de transport, de comunicatii, aparatura de recunoastere si identificare, cu centrele de supraveghere si dispeceratele, tehnica de calcul si softul utilizat, uniforma agentilor de interventie si alte mijloace tehnice care fac parte din dotarea societatii. Alt criteriu de eligibilitate este echipmentul, motiv pentru care in oferta, agentii economici vor fi obligati sa ataseze fotografii atat ale echipamentelor tehnice, cat si ale uniformelor folosite, precum si atestatul profesional pentru persoanele care executa activitati de paza.

“Pana in prezent paza era asigurata de antreprenorii care au construit statiile de transfer. De la 1 ianuarie 2016 acestea vor intra in administrarea Consiliului Judetean Cluj, prin urmare, paza acestor obiective va intra in sarcina noastra. In prezent nu sunt functionale, urmand sa fie puse in exploatare odata cu finalizarea proiectului Centrului de Management Integrat al Deseurilor”, a declarat Alin Iuga purtatorul de cuvant al institutiei judetene.

Prin aceeasta procedura de achizitie directa reprezentantii CJ Cluj isi dau cu stangul in dreptul, dovedind inca o data cat sunt de incapabili, oferind 85.000 de euro, bani publici, pentru paza unor utilaje si a unei platforme de depozitare a deseurior fara ca acestea sa fie operative. Cel mai probabil castigatoarea acestei proceduri de achizitie directa va fi firma falimentara Societatea de Paza si Protectie, aflata in subordonarea CJ Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *