Din oras

Consiliul Judetean Cluj s-a incalzit de 52.000 de lei in iarna

Consiliul Judetean Cluj a platit, iarna aceasta, peste 52.000 de lei doar pentru incalzire. Cladirea institutiei, desi nou-nouta, a consumat in lunile de iarna cat 65 de apartamente cu doua camere.

Incalzirea institutiei se realizeaza cu centrala termica proprie, spun reprezentantii CJ Cluj. Centrala care a consumat, din noiembrie pana in februarie, nu mai putin de 282.957 kwh, pentru care institutia a platit exact 52.072 de lei.

In noiembrie, factura la gaz a fost de 7.814 lei, adica tot atat cat au platit 39 de clujeni care s-au incalzit in apartamente cu doua camere si au platit, estimativ, 200 de lei pe luna la gaz. In decembrie, factura s-a dublat, ajungand la 15.630 de lei, echivalenul a alte 78 de apartamente cu doua camere incalzite cu centrala proprie.

Cea mai mare factura a fost platita in ianuarie, atunci cand institutia a achitat 16.386 de lei, tot atat cat au platit, insumat, 81 de clujeni ce locuiesc in apartamente cu doua camere. In februarie, costul facturii a mai scazut, iar CJ Cluj a platit pentru incalzire 12.242 de lei, echivalentul a 61 de apartamente cu doua camere.

Horea Uioreanu, presedintele CJ Cluj, spune ca, pe viitor, Consiliul Judetean ar putea fi incalzit cu panouri solare. 

„O sa ma gandesc la aceasta varianta. Pana la urma, orice fel de reducere e binevenita”, a declarat Uioreanu. 

Suprafata construita a cladirii Consiliului Judetean Cluj este de 672 de metri patrati, iar numarul incaperilor, cu tot cu bai, holuri si debarale, este de 101. 

 

sursa foto: ziar15minute.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *