Sanatate

Consiliul Județean Cluj recunoaște că la unele spitale din subordine există risc major de incendii din cauza instalațiilor vechi

Scris de 452

Informația a ieșit la iveală după transformarea unităților sanitare în spitale pentru tratarea pacienților cu Covid prin depășirea concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă.

Un astfel de exemplu este Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca, unde, în prezent, aici au loc lucrări de modernizare a infrastructurii de ventilare și tratare a aerului.

Consiliul Județean caută să achiziționeze „Servicii de supervizare prin diriginți de șantier a lucrărilor din cadrul contractului de lucrări având ca obiect «modernizarea infrastructurii de fluide medicale, electrice, de ventilare și tratarea a aerului la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello»”. Suprafața terenului pe care este amplasat obiectivul de investiție este de 10.605 mp și este format din 6 corpuri alăturate.

Valoarea estimată a contractului este de 50.000 de lei fără TVA, iar durata contractului este de 2 luni pentru servicii de supervizare a proiectării și 12 luni pentru servicii de supervizare a perioadei de execuție a lucrării (cu posibilitatea prelugirii duratei de prestare a serviciilor de supervizare proportional cu perioada de execuție a lucrărilor).

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacității județului Cluj în gestionarea crizei sanitare Covid prin promovarea unor investiții necesare care să crească capacitatea de reacție la criza de sănătate”, transmite forul județean.

Începând cu 5 august 2020, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie a devenit unitate medicală pentru tratarea pacienților de Covid. În contextual epidemiologic actual, spitalul s-a reorganizat ca unitate dedicate tratamentului pacienților de Covid, această reorganizare presupunând modificarea infrastructurii, stabilirea de noi circuite funcționale, dotarea unității cu aparatură medicală necesară, asigurarea medicamentelor, dezinfectanților și echipamentelor de protecție.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca, subordonat Consiliului Judeţean Cluj, a accesat, la începutul acestui an, un proiect european de peste 11 mil. lei (2,3 mil. euro) pentru extinderea, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, de fluide medicale şi de ventilare şi tratare a aerului.

Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, ”Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 3 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 4 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 5 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 6 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 7 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 8 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 8 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 9 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 19 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 21 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE