In vizor

Consiliul Județean Cluj cere bani de la Guvern pentru a plăti salariile de la DGASPC Cluj. Tișe: ”Sunt mai mulți directori decât are Consiliul Județean”

Președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe și-a manifestat în repetate rânduri nemulțumirea față de sumele uriașe de bani care sunt alocate anual de la bugetul Consiliului Județean către Direcția de Asistență Socială. Tișe a solicitat bani de la Guvern pentru a putea plăti în continuare salariile celor 1329 de angajați. 

”Am solicitat sprijin pentru fondurile alocate către DGASPC Cluj. Am avut resurse până acum și am asigurat salariile și am transformat în funcționari publici angajați pentru a beneficia de avantajele unei funcții publice. Pentru noi sumele de echilibrare de la Guvern vizează în principal Direcția de Asistență Socială. Avem 570 de copii și 420 de adulți, iar pentru acești 900 și ceva de beneficiari 1329 de angajați. Avem directori mai mulți decât are Consiliul Județean. Avem departamente și direcții înființate doar pentru a se da un post de șef cuiva. Principalii afectați sunt cei care muncesc efectiv, doamnele bucătărese, doamnele psiholog sau asistent social. Un centru cu 4 angajați are un șef. Acest lucru afectează salariile celor care muncesc efectiv. Noi am cerut pentru DGASPC, sper ca prin rectificarea de buget să primim această susținere”, a declarat Tișe la un post de radio local.

Tișe intenționează să demareze un audit și cel mai probabil va avea loc o reorganizare de persoanal, astfel încât să fie păstrate doar funcțiilor care sunt cu adevărat necesare. 

”Vom face un audit de performanță care să îmi dea soluțiile cu privire la această direcție, să protejăm angajații și beneficiarii, dar să reducem costurile nejustificate. Costurile prin inflația de șefi, de contracte cu anumite firme. Lucrurile trebuie să intre în normal. Vom face o Direcție model. Scopul nostru nu este să ne războim cu angajații ci a aranja lucrurile acolo unde trebuie”, avertizează Tișe.

Informațiile făcute public de Alin Tișe sunt contrazise de fostul director al DGASPC care susține că numărul beneficiarilor ar fi fapt mult mai mare. De asemenea, Tămaș reamintește faptul că această organigramă cu 1329 a fost aprobată de Consiliul Județean Cluj

”În sistemul de protecție socială Cluj sunt 900 de copii și 500 de bătrâni, cu și fără handicap, la care se adaugă cca 30.000 (da, citiți bine) de persoane cu dizabilități, a căror încadrare în grad de handicap și monitorizare o face tot DGASPC. organigrama cu 1.329 de angajați și 5 directori a fost aprobată de CJ-ul dlui Tișe inclusiv în 2019. Dacă acum un an organigrama asta era bună, nu văd cum s-ar justifica acum o reducere, în condițiile în care pandemia a pus și mai multă presiune asupra sistemului de asistență socială, iar vulnerabilitatea beneficiarilor a crescut proporțional”, potrivit lui Daniel Tămaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *